- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Da li će Piksi konačno obradovati naciju?

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Pratite nas
Sve je spremno za meč odluke u kojem će snage od 20 časova odmeriti Srbija i Švajcarska na SP u Kataru. Iznenadio je kompletnu fudbalsku javnost selektor Dragan Stojković Piksi kada je za meč protiv Kameruna (3:3) ubacivanjem Maksimovića u startnu postavu dodatno (p)ojačao vezni red, ali se protiv Švajcaraca očekuje da Orlovi izlete s dva napadača.
Kucnuo je čas da Orlovi visoko rašire krila onda kada je to najpotrebnije. Prema informacijama koje stižu iz Dohe i iz kampa naše fudbalske reprezentacije, velika je verovatnoća da će Srbija, koja mora da pobedi „sajdžije“ kako bi se plasirala u osminu finala Mundijala, zaigrati od prvog minuta sa dva klasična špica.
Društvo bi Aleksandru Mitroviću u napadu, po svoj prilici i svemu onom što se dalo videti na treninzima i čulo na konferencijama Orlova prethodnih dana, trebalo da pravi Dušan Vlahović koji je spreman!
Te reči je jasno i glasno pred pripadnicima „sedme sile“ izgovorio napadač Juventusa.
„Spreman sam. Za Srbiju bih igrao i sa jednom nogom kada bi trebalo“, reči su iza kojih stoji Vlahović.
Na taj način se njegova fizička sprema ne dovodi u pitanje, a na selektoru Draganu Stojkoviću je da izabere idealnih 11 koji će se suprotstaviti nezgodnim Švajcarcima, kojima igra i nerešen ishod u večerašnjem dvoboju.
Kada je startnih 11 u pitanju, očekuje se nešto drugačija u odnosu na uvodna dva meča na Mundijalu. Ono što raduje jeste da zdravstveni bilten, prema kojem bi Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, koji su protiv Kameruna zatražili da budu zamenjeni, trebalo da budu na raspolaganju od prvog minuta.
Mesto među stativama tradicionalno je rezervisano za čoveka u kojeg Piksi i Srbija imaju apsolutno poverenje, a to je Vanja Milinković-Savić.
Div od 202 centimetra se još tokom kvalifikacija i Lige nacija odličnim partijama i sigurnim odbranama izborio da bude „kec“ Srbije ispred Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.
Ispred njega bi trojku u poslednjoj liniji trebalo da čine Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.
Pozicije bekova-krila rezervisane su za Andriju Živkovića (desno) koji je pružio fantastičnu partiju protiv Kameruna (3:3), završio je i u timu kola za 2. kolo na Mundijalu, dok će preko puta dejstvovati Filip Kostić.
Dvojica veznih najverovatnije će biti Saša Lukić i Sergej Milinković Savić koji bi trebalo da kvare igru „sajdžija“.
Ključ igre Srbije će kao i uvek biti u rukama najkreativnijeg fudbalera i srpske desetke Dušana Tadića, od kojeg se očekuje da konačno proradi i bude pravi onda kad je to najpotrebnije.
Nedostaje Dušanu taj završni pas koji ga krasi i na koji nas je sve odavno navikao. Fali ta njegova magija i bilo bi savršeno da je baš večeras vidimo na delu.
© Foto: FSSDušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
I kao što je već gore najavljeno, oštrica napada trebalo bi da bude sa dva "sečiva", a uz rekordera po broju golova za nacionalni tim - Aleksandra Mitrovića, trebalo bi da se nađe Dušan Vlahović, dok će Luka Jović šansu vrebati s klupe.
Ipak, treba ostaviti prostora za Piksijev manevar ili "dribling", da možda iznenadi i javnost i protivnika, pa da pusti Jovića da izmori Švajcarce, a onda da ih Dušan Silni dokusuri.
Murat Jakin - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Švajcarska imala „burnu noć“ pred meč sa Srbijom
Takuma Asano Japan - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Japan je ušao u istoriju Mundijala – posed nikad manji, pobeda nikad veća
Miloš i Ana Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
Katar 2022
Srpska porodica za Sputnjik sa katarskog „ostrva“ – zastava Srbije i poruka: „Da proradi ponos!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala