- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani zvali Piksija, on im poručio: „Nisam zabrinut za Dušana“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, poručio je za italijanske medije da nije zabrinut zbog slabe forme Dušana Vlahovića kada igra za Juventus. Jedan Vlahović je tu kada igra za Srbiju, a neki potpunu drugi kada istrči na terenu u crno-belom dresu.
Nije to njegova krivica, čitava ekipa je u rasulu, trener Masimilijano Alegri ne zna šta radi i to je ključni razlog što Srbin ne liči na sebe.
Baš zbog toga Piksi je u razgovoru za italijanski sportski list „Gazeta delo sport", za koji je povod bio derbi Torina, čiji će akteri biti čak petorica Srba: Dušan Vlahović i Filip Kostić sa jedne, a Saša Lukić, Vanja Milinković-Savić i Nemanja Radonjić s druge, poručio da nije zabrinut za formu Dušana Vlahovića.
„Nisam zabrinut za Dušana. Meni je bitno da je on fizički dobro. Uvek je postizao golove i nastaviće to da čini. Svi vide da je Vlahović koji igra za Srbiju drugačiji od onog iz Juventusa, ali to nije moj problem. Od Dušana svi imaju velika očekivanja, a u najboljim klubovima poput Juventusa, kada ne pobediš uvek je najveći pritisak na napadačima“, rekao je Dragan Stojković.
Piksi je u svom stilu poručio da očekuje da će bivši igrač Fiorentine i Partizana zatresti mrežu u derbiju Torina, kada „stara dama“ iz Torina u subotu od 18 časova bude gostovala „bikovima“.
„Daće gol. I onda svima platiti večeru posle utakmice“, konstatovao je selektor Orlova.
Juventus beleži katastrofalne rezultate. Poslednji u nizu je „šamar“ od Makabi Haife u Ligi šampiona (2:0), a iz aviona se vidi da ekipi nedostaje kreacija u vezi. Stojković i tu vidi rešenje koje se samo nameće, a ponovo je jedan Srbin umešan u priču.
„Ja sam trener, a ne menadžer. Milinković-Savić je vrhunski igrač i uveć će igrati za Srbiju, bez obzira na klub“, rekao je Piksi, dodajući da je SMS tip igrača koji nedostaje Juventusu.
Pričajući o Filipu Kostiću koji je ovog leta stigao iz Ajntrahta u Juventus, Piksi smatra da je potrebno vreme za adaptaciju.
„Filipu je neophodno vreme da se prilagodi na novu ligu, na Seriju A. Ukoliko se rezultati Juventusa poprave, ljudi će ga drugačije doživljavati. Alegri je inteligentan i uveren sam da će naći rešenje za probleme i da će pokrenuti stvari“, istakao je Dragan Stojković.
Kada je derbi Torina u pitanju u koji Juventus ulazi sa 13 bodova i osme pozicije, a Torino ima dva manje, selektor Srbije ima blagog favorita.
„Očekujem derbi i to težak. Juventus je u situaciji da mora da pobedi, dok i Torino ima svoje adute i može da iznenadi“.
Čerčesov Stanislav - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Rus je naučio lekciju na Marakani – dva trika za kapitulaciju Zvezde
Detalj sa finalnog meča iz 1990. godine - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Partizanov delegat sudio Maradoni u Italiji 1990: „Šutirali su vrata, zvali mafiju“
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Nejmaru preti kazna zatvora? Gomila optuženih i veliki novac u igri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala