- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nejmaru preti kazna zatvora? Gomila optuženih i veliki novac u igri

© AP Photo / Manu FernandezNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Brazilska investiciona kompanija DIS, koja je preuzela 40 odsto Nejmarovog transfera iz Santosa u Barselonu, zatražila je zatvorsku kaznu i novčanu kaznu od 149 miliona evra za igrača Pari Sen Žermena, navodi CNN Brazil.

Suđenje za potencijalnu prevaru i korupciju u transferu Nejmara u Barselonu 2013. godine počeće u ponedeljak. Pored napadača Pari Sen Žermena, optuženi su i roditelji igrača, dva kluba, bivši predsednici Barselone Đozep Bartomeu i Sandro Rosel i bivši predsednik Santosa Odilio Rodrigez.

U novembru 2016. godine, Nacionalni sud Španije počeo je da razmatra slučaj prevare u transfera Nejmara u Barselonu, koji je ranije bio zatvoren zbog nedostatka dokaza. U maju 2017. se saznalo da je u Španiji počelo novo suđenje protiv Nejmara, njegovih roditelja, Bartomeua, Rosela, same Barselone i Santosa.
Žalbu za preispitivanje slučaja podneo je DIS, koji je tražio 40 odsto iznosa transfera za Nejmara, ali je rekao da je dobio mnogo manji procenat, pošto je najveći deo iznosa transakcije bio skriven. Prema zvaničnim informacijama, transfer Nejmara 2013. koštao je katalonski klub 57,1 milion evra, od čega je 17,1 milion pripalo Santosu, a preostalih 40 miliona kompaniji Nejmarovih roditelja. Realna cena transfera fudbalera mogla bi da bude i do 83 miliona evra.
Španski tužioci tražili su za Nejmara kaznu od dve godine zatvora (do pet godina) i novčanu kaznu od 10 miliona evra, kao i pet godina zatvora za Rosela, uz kaznu od 8,4 miliona.
Sam Nejmar je negirao optužbe i insistirao da je fokusiran samo na fudbal i da je slepo verovao ocu, koji je njegov agent.
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Podkast
Rade Bogdanović: Kulibali – drvo javorovo | Miljanov korner
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Trener Zvezde grmeo posle poraza: „Drugi gol što smo primili ne postoji ni na treningu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala