- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je naučio lekciju na Marakani – dva trika za kapitulaciju Zvezde

© Sputnik / Lola ĐorđevićČerčesov Stanislav
Čerčesov Stanislav - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Pratite nas
Ferencvaroš se revanširao Crvenoj zvezdi za ubedljiv poraz u Beogradu prošle nedelje (4:1). Glavni krivac za to je Rus Stanislav Čerčesov koji je naučio lekciju na Marakani, da bi u Budimpešti sa nekoliko izmena u potpunosti zbunio i nadmudrio mlađeg kolegu i obezbedio svom timu važan trijumf.
Mnogi se pitaju zbog čega Crvena zvezda nije ličila na sebe u meču 4. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša na „Grupama areni“. Šta je moglo tako drastično da se promeni u odnosu na prethodnu sedmicu gde je mađarski predstavnik razbijen na Marakani.
Razlog? Četiri izmene ruskog komandanta u startnih 11, od čega dve prinudne, u udnosu na susret 3. kola u poputnosti su zbunile Miloša Milojeivća i Crvenu zvezdu, koja nije ličila na sebe i koja nije mogla ozbiljnije da ugrozi mađarskog predstavnika na evrosceni.
Zvezda je morala da se prilagođava tokom prvog poluvremena i nije ličila na sebe u odnosu na onaj sastav od pre nedelju dana.
Čerčesov je rešio da za razliku od beogradske katastrofe, na teren pošalje Amera Gojaka i Marokanca Rajana Maea kada je napad u pitanju, dok su na klupi ostali Frank Boli i najbolji igrač Tokmak Nguen.
Desni bek Vingo nije se našao u startnoj postavi, kao ni vezista Lajduni, ali su tu u pitanju bile povrede i Ferencvaroš nije mogao da računa na pomenutu dvojicu fudbalera, već je Čerčesov ubacio Vekseija i Paška.
Tu je bila i mala rokada u odnosu na prvo odmeravanje snaga jer je Botka dejstvovao po desnom boku u Budimpešti, a u Beogradu je pokrivao levu stranu.
Ispostaviće se da se Zvezda pripremala za napade mađarskog predstavnika u Evropi od Tokmaka Nguena i Franka Bolija, koji su obično prvi izbor Rusa Čerčesova, a ovoga puta to nije bio slučaj.
Zvezda je bila potpuno bezopasna, iako je u prvom poluvremenu imala više loptu u svom posedu. kada je imala nije znala šta tačno da radi sa njom. Aleksandar Katai, Zvezdina desetka oko koje bi trebalo da se vrti igra, ponovo je bio „nevidljiv“, isto se može reći i za Mirka Ivanića.
Jedina svetla tačka u porazu u Budimpešti bio je Stefan Mitrović. Ne zbog činjenice da je postigao pogodak u 55. minutu, već zbog toga što je jedini radio nešto konkretno na terenu.
Nije bežao od duela, od trke sa rivalom - dao je sve od sebe. Ali jedan Mitrović nije dovoljan da bi se izbegla kapitulacija u prestonici Mađarske, protiv dobro organizovanog tima pod komandom „ruskog generala“.
Napadi Zvezde bili su lako „pročitani" od strane Ferencvaroša, dok je odbrana Zvezde bila izuzetno loša.
Prvi gol koji se praktično ne prima ni na fudbalu u školskom dvorištu, gde kompletna odbrana Zvezde stoji i posmatra kako Zakarijasen posle odbrane Milana Borjana loptu šalje u mrežu.
Drugi je takođe priča za sebe. Lopta koja je predugo putovala, da bi „sela“ na glavu Samija Maea koji je poslao u nebranjenu mrežu. Toga je svestan i Zvezdin strateg Miloš Milojević.
„Za mene je defanzivni prekid stvar karaktera ekipe. Onakav gol se ne dešava na treningu. A kada se ne dešava na treningu ne može ni na utakmici. Možete da me pitata da li bi sve tako bilo da je igrao Milunović, ali on ne bi branio čoveka u toj drugoj zoni na 14 metara od gola. Dakle, dali bi nam gol. A da je igrao Milunović, pitali biste me zašto Eraković igra desnog beka. Da ne igra Eraković, pitali biste me zašto ne igra reprezentativac Srbije“, rekao je Milojević.
Dragović koji je komandant Zvezdine odbrane, odigrao je verovatno najslabiji meč otkako je obukao crveno-beli dres. Milan Rodić delovao je dezorijentisano na terenu, kasnio je kod oba gola i to je skupo koštalo Zvezdu koja je sada u izuzetno teškoj situaciji.
Pobeda protiv Trabzona za dve nedelje je obavezna, a onda u poslednjem kolu protiv Monaka u Kneževini reč poraz ne postoji..
Miloš Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
Trener Zvezde grmeo posle poraza: „Drugi gol što smo primili ne postoji ni na treningu“
Crvena zvezda - Ferencvaroš - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SPORT
Ruska legenda se revanširala Zvezdi – crveno-beli poraženi u Mađarskoj!
Stefan Mitrović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SPORT
Trk gazele i egzekucija tigra – mali Piksi ponovo očarao! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala