- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda mu nije dala šansu, a na severu mu već skandiraju ime /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaOhi
Ohi - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
Pratite nas
Dve utakmice i dva gola bili su savršena preporuka da navijači Brondbija zavole Ohija Omoidžuanfa, koji, stiče se utisak, neopravdano nije dobio priliku u Crvenoj zvezdi da pokaže da je rođen za najveću scenu. Pustila ga je olako Zvezda, a Ohi je već na severu, u Danskoj, doživeo da mu navijači novog kluba skandiraju ime!
I zaslužio je! Tako je bilo i kada je stigao iz Norveške na Marakanu, jer su ga ekspresno Delije zavolele.
Činilo se da će ljubav potrajati jer je Ohi pogađao praktično u svakom meču po dolasku u redove srpskog šampiona, ali su se stvari brzo promenile.
Preselio ga je Dejan Stanković na klupu, svi ostali su dobijali šansu pre njega i Ohi je patio. Najboljem strelcu norveškog šampionata koji terorisao protivničke odbrane i golove u dresu Moldea, klupa je postala prirodno okruženje i to ga je bolelo.
Ipak, nije želeo da ode, želeo je da se bori, ali mu je i ta prilika uskraćena. Ni prodaja Milana Pavkova nije uticala da se njegov status promeni.
Čekao je i dočekao Ohi da zaigra u Superligi protiv Javora na debiju Stankovićevog naslednika Miloša Milojevića i dao je gol, ali mu je sudbina unapred bila određena, a to je rastanak sa Zvezdom.
„Rečeno mi je da je bolje da nađem novi klub i da će mi davati sve manje šanse da igram. Pokušao sam da ih ubedim da želim da ostanem i da se borim za svoje mesto, jer sam znao da je to nešto što ću moći da uradim. Poruka koju sam dobio bila je da neću dobiti minute i da bi trebalo to da uradim, da odem. Razgovorao sam sa gospodinom Milošem Millojevićem posle druge utakmice i rekao mu koju sam poruku dobio od uprave i pitao da li želi da ostanem ili ne. Rekao mi je: 'Da sam došao pre tri nedelje ti bi ostao, al je sada Crvena zvedza u procesu potpisivanja novogo napadača'“, napisao je Ohi na društvenim mrežama po odlasku sa Marakane.
Ohi - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
SPORT
Iz Zvezde negiraju, ali Ohija samo korak deli od dresa Brondbija
Raširenih ruku dočekan je u Danskoj, gde je Brondbi za obeštećenje od oko deset miliona norveših kruna, što je oko milion evra, dobio Ohijev potpis. A visoki napadač je ekspresno pokazao da nije zaboravio da postiže golove i da su mu oni u krvi.
Jednostavno, pretplaćen je na njih. Čim je stigao našao se u startnoj postavi protiv Horsensa u gostima i na ukazano poverenje je uzvratio pogotkom, na startu drugog poluvremena, a ekipa je na kraju slavila rutinsku pobedu - 2:0.
Kako je počeo, tako je i nastavio pred navijačima Brondbija. U dvoboju sa Randersom uspeo je da pogodi već u prvom minutu, i bilo je to dovoljno da razgali navijače i uđe u njihova srca.
Istina, Brondbi je na kraju prosuo pobedu u 94. minutu, dozvolivši rivalu da izjednači 2:2, ali je skandiranje navijača i ono što je grmelo sa tribina: „Ohi, Ohi“, najbolja potvrda da su ga brzinski zavoleli.
Nema sumnje da je Ohi to zaslužio, jer ima harizmu da se brzo „uvuče pod kožu“ svojom iskrenošću, neposrednošću, samo je najvažnije da ta ljubav ne bude osuđena na propast kao ona sa Crvenom zvezdom, gde mu nisu pružili priliku da se bori da ostane.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2022
SPORT
„Srpska hobotnica“ je ponovo oduševila Ameriku /video/
Bajern - Brselona - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
SPORT
„Blickrig“ Bajerna preseo Levandovskom /video/
Sporting Lisabon - Totenhem - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
SPORT
Totenhem pregažen u Lisabonu, Interov marš kroz Češku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala