- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Blickrig“ Bajerna preseo Levandovskom /video/

© AP Photo / Andreas SchaadBajern - Brselona
Bajern - Brselona - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su na svom terenu Barselonu u derbiju drugog kola grupne faze Lige šampiona sa 2:0. Robert Levandovski je predvodio napad gostiju iz Katalonije, ali se nije proslavio u duelu sa svojim doskorašnjim saigračima.
Čudan meč videli smo na Alijanc Areni. Barselona je nadigrala Bavarce u prvih 45 minuta, imala nekoliko izglednih prilika da stigne do prednosti (najčešće preko Poljaka), ali se mreža Manuela Nojera nije zatresla.
Sačekao je šampion Nemačke svoj trenutak da zada udarac velikanu iz Katalonije, a samo četri minuta igre u nastavku bilo je dovoljno ekipi Julijana Nagelsmana da dođe do pobede. Bio je to pravi „Blickrig".
Luka Ernandez je iskoristio centaršut Kimiha u 50. posle kornera da razgali bavarsku publiku, a samo četiri minuta kasnije sjajnu kombinaciju i pas Musijale iskoristio je i Liroj Sane da postavi konačnih i zasluženih 2:0.
Mučila se Barselona, pokušavala da se vrati u meč, ali je odbrana Bajerna ove večeri bila sjajno postavljena i odigrala je meč bez mane.
Posle dva odigrana kola, Bajern je lider u grupi C sa svih šest bodova, Inter i Barselona imaju po tri, dok je Plzenj poslednji bez poena.
U grupi A odigran je samo jedan meč i to derbi, a u njemu je Liverpul pobedio Ajaks sa 2:1 pogotkom defanzivca Matipa u poslednjim minutima utakmice.
Dušan Tadić je predvodio kao kapiten goste na ovom meču, a prednost Liverpulu doneo je Mohamed Salah već u 17. minutu. Kuduš je izjednačio rezultat sjajnim udarcem u 27-
Međutim, gosti nisu suspeli da izdrže do kraja utakmice pošto je Matip u 89. pogodio glavom na centaršut Cimikasa, pa Liverpul posle dva odgirana kola konačno ima tri boda na svom kontu posle poraza od Napolija u prvom kolu.
Liga šampiona, drugo kolo
Grupa A
Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)
Rendžers - Napoli (sreda)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa B
Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
Porto - Briž 0:4 (0:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa C
Plzenj - Inter 0:2 (0:1)
Bajern - Barselona 2:0 (0:0)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Grupa D
Sporting - Totenhem 2:0 (0:0)
Marselj - Ajntraht 0:1 (0:1)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala