- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dijamant iz Rijeke sija pod srpskom kapicom: „Savić crta Srbiji put do zlata“

© Foto : Skrinšot / JutjubMarko Radulović
Marko Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Talentovani Riječanin Marko Radulović, uzdanica nekih novih Delfina koji plivaju ka medalji na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, pričao je u intervjuu za Sputnjik o ambicijama Srbije i saradnji sa Dejanom Savićem koji je sinonim za uspehe i trofeje.
Momak koji je prošao mlađe kategorije Hrvatske, a na kraju završio kao „A“ reprezentativac Srbije, hrabro je poručio da ne oseća pritisak zbog broja deset na kapici, iako su pre njega isti broj nosili velikani poput Aleksandra Šapića i Filipa Filipovića.
Sa Srbijom je već osvojio dve najsjajnije medalje u juniorskim kategorijama, a na SP za igrače uzrasta do 20 godina poneo je MVP titulu.
Biser iz Rijeke koji sija pod srpskom kapicom u bazenu našao je vremena između utakmica i zgusnutog rasporeda na SP u Mađarskoj da se javi Sputnjiku i da prenese utiske i atmosferu posle susreta sa Amerikancima koji su „udavljeni“ na startu (17:13).
– Nije moglo lepše da se namesti da na velikom takmičenju debitujem golovima i pobedom protiv Amerike, ali... Nismo zadovoljni svojom igrom. Bilo je grešaka, ali je najbitnije da smo pobedili i da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Nije bilo loše, taman smo videli gde smo 'tanki'. Nismo imali previše vremena za uigravanje, ali kako nama, tako i drugima, Nadam se da ćemo rasti iz meča u meč“, počeo je razgovor Marko Radulović iz Mađarske pred meč koji je Srbija odigrala sa Australijom u drugom kolu SP.
U prošlosti su mečevi Srbije i SAD obilovali malim brojem golova, šta je razlog da sada padne čak 30 pogodaka...
– Složio bih se s vama da je atipično da bude toliki broj golova. Neobično, pogotovo za igru naše reprezentacije koja uvek igra na mali broj golova. Neki uzrok mogla bi da bude dekoncentracija, kao i pojedine sudijske odluke, veći broj isključenja koji odvede utakmicu u nekom drugom pravcu. Otuda toliki broj golova.
Pred meč sa Australijom si poručio da mora da se popravi igra ispred Mitrovićevog gola, što znači da protiv Amerike taj segment nije bio na zadovoljavajućem nivou...
Detalj sa utakmice Srbija – Kazahstan na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Delfini uz dramu srušili Australiju
– Pa, ne mogu reći da nije. Svi momci su se trudili, ali bile su neke kontre. Nisu Amerikanci baš tako lako postizali golove, samo što je jednostavno bilo nekih individualnih grešaka koje ćemo ispraviti vrlo brzo.
Tajmaut na kojem selektor Dejan Savić galami na vas igrače i priča da ste "mlohavi" postao je viralan. Ipak, trgli ste se posle njegove opomene. Kako izgleda kada Deki 'zagrmi'? Kako uopšte izgleda saradnja sa čovekom koji je osvojio sve što se osvojiti može?
– Motivisao nas je. Mada, sama pomisao da si na Svetskom prvenstvu trebalo bi da bude dovoljna motivacija. Video sam da je video postao viralan. Velika čast pre svega i privilegija je sarađivati sa Dejanom Savićem. Osim što je izuzetan trener, on je i izuzetan čovek. Samo treba pratiti njegove savete i ne treba previše razmišljati. Savić vam praktično nacrta sve što vam treba. Ima detaljnu analizu, do najsitnijih detalja skenira protivnika. E, to ga izdvaja od ostalih. To je njegov najveći plus, razlika koju pravi i razlika zbog koje Srbija osvaja zlatne medalje. To čini prevagu koja te čini pobednikom, osvajačem.
Da li te opterećuje što nosiš kapicu s brojem deset, s obzirom na to da je u prošlosti taj broj bio rezervisan za legende poput Filipa Filipovića i Aleksandra Šapića?
– Ne opterećuje me. Ne stvaram sebi pritisak. Znam da su legende nosile i trudiću se da na najbolji mogući način svojim partijama opravdam taj broj na kapici. Ambicije Srbije su uvek najviše i trudiću se da osvojimo što više medalja.
Selektor Savić je apostrofirao da je Amerika jedan od glavnih kandidata za osvajanje zlatne medalje, ko je po tebi glavni konkurent Srbiji?
– Definitivno vidim Špance i Mađare, uz koje se ne smeju izostaviti Grci i Hrvati jer su to vaterpolo zemlje. Svakako nas očekuje jedno izuzetno uzbudljivo Svetsko prvenstvo sa više pretendenata za tron, zaključio je Marko Radulović za Sputnjik.
Zastava Makedonije na zgradi ambasade - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Žestoka reakcija iz makedonskog giganta: „Zaslužujemo podršku!“
Plivanje u bazenu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Drama sa srećnim krajem – američku plivačicu trener izvukao sa dna bazena /foto/
Marko Radulović, vaterpolista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Srbija mu je bila draža od Hrvatske i nije pogrešio – na putu je da postane prava „desetka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala