- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama sa srećnim krajem – američku plivačicu trener izvukao sa dna bazena /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPlivanje u bazenu
Plivanje u bazenu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Dramatične scene sa Svetskog prvenstva u plivanju u Budimpešti, gde je američka plivačica Anita Alvarez ostala bez svesti tokom nastupa i potonula je na dno bazena. Srećom, njen trener Andrea Fuentes brzo je shvatila šta se dešava i usledila je munjevita reakcija koja joj je spasila život.
Amerikanka kojoj se prošle godine na bazenima u Barseloni tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju dogodilo da ostane bez svesti, ponovo je prošla kroz isti pakao. Ovoga puta je tokom tamičenja u sinhronom plivanju ostala bez svesti i samo je počela da tone, da bi završila na dnu bazena. Prisutni na plivalištu „Margit Siget“ u Budimpešti bili su izuzetno potreseni jer je Anita dva minuta bila bez svesti.
Njen trener Andrea Fuentes odmah je uskočila uvodinu i izvukla je na površinu, a Amerikanka je ubrzo prevezena u bolnicu gde su obavljeni dodatni lekarski pregledi koji će pokazati zbog čega se ovakve stvari dešavaju Aniti Alvarez.
„Lekari su konstatovali normalan rad srca i normalan krvni pritisak, ali je problem što ona nije disala. Bar dva minuta nije mogla da udahne, pošto su joj pluća bila ispunjena vodom. Povratila je vodu nakon što se zakašljala i uspeli smo da je odvedemo na sigurno. Svi smo se jako uplašili. Morala sam da reagujem i da uskočim u bazen jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, bila sam prestravljena. Dobra vest je da se Anita dobro oseća i da je sada sve u redu“, poručila je Andrea Fuentes za „Marku“.
© AP Photo / Anna SzilagyiAnita Alvarez
Anita Alvarez - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Anita Alvarez
Inače, nije Andrea tek tako prepoznala trenutak. Reč je o najuspešnijoj plivačici u istoriji Španije koja je osvojila dvocifren broj medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, što joj je pomoglo da reaguje na pravi način i da munjevito završi u vodi, te da sa dna bazena izvuče Amerikanku.
„Plivala sam verovatno najbrže u životu, brže nego kada sam osvoijla medalju na Olimpijskim igrama. Kada sam doplivala do Anite nije disala. Morala sam da je probudim tako što sam je ošamarila, pokušavala sam da joj otvorim vilicu. Verujte, i ja sam se jako uplašila. Pluća su joj bila ispunjena vodom i dobar znak je bio kada se zakašljala, tada je sve izbacila“, rekla je Andrea.
Najgori scenario je izbegnut na SP u Budimpešti i drama je imala srećan kraj, a lekarski pregledi će valjda utvrditi zbog čega se Amerikanki ovakve stvari dešavaju po drugi put.
Srećom, bilo je tu njen trener i anđeo čuvar Andrea Fuentes koja joj je nesumnjivo spasila život.
Marko Radulović, vaterpolista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Srbija mu je bila draža od Hrvatske i nije pogrešio – na putu je da postane prava „desetka“
Vardar - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Makedonski velikan izbačen iz Lige šampiona!
Jan Nepomnijašći - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Sjajni Rus kvari planove eliti, a posebno svetskom šampionu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala