- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija mu je bila draža od Hrvatske i nije pogrešio – na putu je da postane prava „desetka“

© Foto : Podkast "Pod kapicom"Marko Radulović, vaterpolista Srbije
Marko Radulović, vaterpolista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Marko Radulović, momak rođen pre 21 godinu u Rijeci, izabrao je Srbiju ispred Hrvatske i nije pogrešio. Selektor „delfina“ dao je šansu talentovanom beku koji je debitovao na Svetskom prvenstvu protiv SAD u trijumfu naše reprezentacije 17:13, i na dobrom je putu da postane prava „desetka“.
Markova priča nije klasična, potpuno je drugačija od svih ostalih. Iako je prošao mlađe kategorije Hrvatske, kako je izostao poziv „A“ tima, Srbija je reagovala na vreme i ponudila vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca da brani njene boje.
Bez previše razmišljanja Radulović je prihvatio, ali je to zasmetalo komšijama koji su se tek onda setili kakav bisera su olako ispustili. Zvali su ga, ali je bilo prekasno! Dao je i ispunio reč da će se boriti pod zastavom Srbije sa kapicom s brojem deset.
Momak koji je osvojio dva zlata kao junior sa Srbijom, a bio je proglašen i MVP igračem na Svetskom prvenstvu za igrače uzrasta do 20 godina, sada je deo jedne nove generacije „delfina“ koje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti predvodi „trenerski vuk“ Dejan Savić.
„Svi znamo šta je Srbija u vaterpolu i poziv da igram za reprezentaciju za mene je bilo nešto fenomenalno. To je najbolji potez koji sam ikada mogao da napravim“, rekao je svojevremeno Marko za portal Nova.rs.
Strpljivo je čekao šansu i poziv Dejana Savića, dok je sa Radničkim iz Kragujevca osvojio domaće prvenstvo i Regionalnu ligu. Naravno, partije bisera iz Rijeke koji je odlučio da igra za Srbiju, nisu prošle „ispod radara“.
Čekao je i dočekao poziv „A“ tima i na glavu je „navukao“ teško breme jer su desetku pre njega nosile legende, poput Aleksandra Šapića i Filipa Filipovića.
Ogroman potencijal koji poseduje pokazao je protiv Sjedinjenih Američkih Država u meču koji je, neočekivano, obilovao golovima – 17:13. Radulović je postigao gol pred kraj poluvremena za vođstvo „delfina“ rezultatom 8:7. dok je izborio i peterac za 10:8.
Sve to samo je potvrda da su Savić i Srbija imali sluha, a da je Marko Radulović napravio pun pogodak kada je pre Hrvatske izabrao Srbiju i nije pogrešio.
„Čekao sam poziv Hrvatske, ali me nisu kontaktirali. Godinu dana sam čekao, kako ne bih napravio naglu odluku, ali je poziv izostao. Posle nekoliko razgovora sa Urošem Stevanovićem, mojim trenerom iz Radničkog, ponudio mi je da igram za Srbiju. Tada sam rekao da ću da sačekam, da bih posle usledila moja konačna odluka – Srbija. Posle toga su reagovali iz Hrvatske. Pitali su me kako sad to odjednom. Imali su sve vreme ovog sveta da me pozovu, tako da nema šta da se ljude. U Srbiji sam odmah prihvaćen i jako mi je ugodno ovde. Mentalitet balkanski je isti, sve je to isto, nema neke razlike, a svi znamo šta je Srbija u vaterpolu“, rekao je za Nova.rs Marko Radulović.
„Delfini“ naredni meč igraju protiv Australije u četvrtak od 18 časova i biće to nova prilika da dijamant iz Rijeke zablista sa srpskom kapicom i brojem deset na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.
Jan Nepomnijašći - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Sjajni Rus kvari planove eliti, a posebno svetskom šampionu!
Vaterpolisti Srbije pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Podmlađena Srbija „potopila“ Ameriku!
Andrej Barna - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Drama u Budimpešti – Popović rekordom „izbacio“ Barnu iz finala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala