- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žestoka reakcija iz makedonskog giganta: „Zaslužujemo podršku!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Makedonije na zgradi ambasade
Zastava Makedonije na zgradi ambasade - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Slavni Vardar, dvostruki prvak Evrope, suspendovan je iz rukometne Lige šampiona odlukom EHF koja je obrazložena zaostalim i neizmirenim dugovanjima, na šta je žestoko reagovao predsednik kluba Mihajlo Mihajlovski.
Vardar je osvojio duplu krunu u Makedoniji, time stekao pravo da igra u eliti, ali je EHF to sprečio odlukom o suspenziji.
„Stabilnost kluba u poslednje dve sezone dalo je nam za pravo da se nadamo ponavljanju i poboljšanju dosadašnjih rezultata. Nažalost, od EHF-a smo 17. juna 2022. godine dobili obaveštenje da zbog neblagovremenog izmirivanja obaveza Vardar ne može da igra u Ligi šampiona sledeće sezone. U proteklom periodu od dve godine izmirene su obaveze u iznosu od oko 2,3 miliona evra i uplaćen depozit na račun EHF u iznosu od 300.000 evra. Dana 21. juna ujutru, Vardar podneo je prigovor EHF-u i ponudio izdavanje neopozive bankarske garancije za obaveze iznad iznosa depozita od 300.000 evra, što je bio i verifikovano. Ali EHF to nije prihvatio 22. juna i potvrdio je odluku o isključenju“, rekao je Mihajlovski.
Kako je naveo, Vardar je uložio sve napore da klub održi na visokom nivou, ali i da vrati dugove igračima.
„Do sada nijedan igrač nije podneo tužbu pred sudom u Makedoniji ili pred EHF arbitražnim sudom za iznos veći od uplaćenog iznosa. Sastav za novu sezonu je već napravljen i s pravom smatramo da smo jači nego prošle godine. Angažovana su dovedena pojačanja kako bi se iskoračilo. Vardar je bio i uvek će biti makedonski sportski brend. Kao takav, zaslužuje podršku kada mu je najpotrebnija, jer se prijatelji u takvim situacijama poznaju. U narednih nekoliko dana imaćemo jasniju sliku situacije sa klubom“, zaključio je Mihajlovski.
Vardar - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Makedonski velikan izbačen iz Lige šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala