- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Ovo nema veze sa košarkom – mnogi bi voleli da odem iz Partizana

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Nakon što je Partizan poražen u finalu ABA lige od Crvene zvezde, Željko Obradović, trener crno-belih, čestitao je protivničkom timu, ali i istakao da je ponašanje navijača u svim utakmicama finalne serije dovelo do toga da mečevi nemaju „nikakve veze sa košarkom“. Čuveni trener dodao je i da veruje da bi mnogi voleli da on sada napusti Partizan.
Sudije ponovo napuštaju teren, lopta se ponovo stavlja sa strane, a još jedna utakmica se prekida zbog nedoličnog ponašanja navijača.
Pobeda Zvezde ostala je u senci praznih tribina, a Željko Obradović govorio je o tome kako bi regionalna liga morala da nađe rešenja kako bi igrači konačno mogli neometano da igraju ovakve mečeve.
„Pre svega želim da čestitam Crvenoj zvezdi na tome što su osvojili titulu. O okolnostima u kojima se igrala košarka, to su neki utisci koji su najbitniji i tu sve počinje i završava se“, rekao je na startu Željko Obradović.
Legendarni trener veruje da bi mnogi želeliu da on posle poraza napusti Partizan, ali on to ne želi i nada se sve boljim ishodima.
„Da vam kažem pošteno. Kada sam dolazio, ljudi su mi pričali da mogu svašta da očekujem, ali ovo zaista nisam očekivao. Ja mnogo volim ovaj posao i mnogo volim Partizan i ne vidim ni jedan razlog da odem, ja se iskreno nadam da će sve ovo da ide u boljem smeru. Vi ste svedoci. Ja sam tek godinu dana ovde. Da li sam ja imao neke veze sa ovim? Da li ima neko na moje ponašanje primedbu ? Da imate bilo kakav zapis da sam se prema bilo kome loše poneo? Šta mogu ja da uradim sa moje strane? Da napustim? Verujem da bi se mnogi obradovali. Verujem da bi neki bili srećni“, istakao je Obradović.
Trener crno-belih prokomentarisao je neprijatne scene kada je utakmica prekinuta tokom treće deonice usled ubacivanja predmeta na parket od strane navijača.
„U ovim uslovima u kojima smo igrali treba da pričamo o košarci? Kako mislite kako se osećaju igrači, ako umesto jedne treba da igraju četiri utakmice. Da li ima ovo smisla? Ja mislim da nema. Ovo nikakve veze sa košarkom nema. Ali kao pravi sportista čestiram Zvezdi na tituli“, dodao je Obradović.
Proslavljeni Obradović apelovao je na ABA ligu i istakao da je uvek osuđivao nedolično ponašanje navijača.
„Pravila Evrolige kažu da bi moralo da se dozvoli sudijama da rade, igračima da igraju košarku. Govorio sam otkad sam došao da ču dati sve od sebe da smirim strasti. Ova serija je pokazala da ABA liga mora nešto da uradi. Ja sam prvi izašao i osudio ponašanje navijača Partizana. Čekao sam da vidim da li će neko drugi da uradi slično“, zaključio je Obradović.
Luka Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Umesto kompletne radosti - gorak pečat na duši
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Zvezda savladala Partizan u majstorici i proslavila titulu pred praznim tribinama!
Danijel Pejdž i Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Amerikanka je opet prihvatila Marinin poziv: „Srbija mi je mnogo dala, imam želju da joj vratim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala