- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Umesto kompletne radosti - gorak pečat na duši

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICLuka Mitrović
Luka Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Luka Mitrović, košarkaš Crvene zvezde, iako je imao puno razloga za slavlje posle osvajanja ABA lige, nije mogao da ne pomene koliko je igračima smetala atmosfera zbog koje je hala „ Aleksandar Nikolić“ ispražnjena.
Smiren i srećan zbog titule, ali i razočaran Luka Mitrović nije bio zadovoljan nakon pete finalne utakmice Crvene zvezde i Partizana zbog svega što se dešavalo van parketa.
Tribine su još jednom ostale prazne jer su navijači ubacivali predmete na parket zbog čega su sudije kao i u četvrtoj utakmici izašle sa terena, a utakmica je sredinom treće deonice prekinuta.
Takva atmosfera ostavila je gorak pečat na duši verovatno svim igračima, ali je prvi o tome progovorio Mitrović.
„Nemam dovoljno vremena da kažem sve šta bih rekao. Mnogo toga mi je na duši, pored osvojenog trofeja imam veliki ukus gorčine zbog stvari koje se dešavaju iz godine u godinu. Ne govorim kao zvezdaš ili partizanovac, već kao igrač na čijim se leđima kola lome. Ovakvo igranje i pražnjenje dvorane, ne znam kome ide u korist“, počeo je Mitrović.
Zvezdin košarkaš prošao je pakao kroz karijeru sa povredama, na kolenu je imao čak tri intervencije i zato je svaka njegova nova partija dokaz koliko je pre svega mentalno jak.
Baš zbog traumatičnih iskustava koje je imao sa povredama, Mitrović se svakom trofeju i prilici da se trofej osvoji raduje i više nego ostali, ali ovoga puta umesto da se raduje on je ukazivao na ozbiljne probleme.
Giljali smo deset meseci da se izborimo za prednost domaćeg trerena i onda na nerešen rezultat mi ostajemo sa praznom dvoranom gde utakmica može da ode na bilo koju stranu. Da ne zavisi mnogo od vas. Eto, u kratkim crtama sam rekao šta sam rekao, na ljudima na pozicijama je da omoguće da se to više ne dešava ako je moguće“, istakao je Mitrović.
U stilu kapitena, što je i bio u mlađim danima, Luka je najpre čestitao Partizanovim igračima koji su takođe morali da se nose sa velikim pritiskom i neprijatnostima.
Čestitao bih igračima Partizana na jako dobroj seriji, koliko smo uspeli da sačuvamo hladne glave uz sve što se dešavalo oko nas. I jedni i drugi. Na tome im čestitam, čestitam naravno i mojim saigračima na najbitnijem trofeju ove sezone zbog kojeg smo se skupili tamo u avgustu“, zaključio je Mitrović.
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Zvezda savladala Partizan u majstorici i proslavila titulu pred praznim tribinama!
Danijel Pejdž i Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Amerikanka je opet prihvatila Marinin poziv: „Srbija mi je mnogo dala, imam želju da joj vratim“
Lesor i Holins - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Dan D(erbija) – majstorica!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala