- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanka je opet prihvatila Marinin poziv: „Srbija mi je mnogo dala, imam želju da joj vratim“

© Foto : KSSDanijel Pejdž i Marina Maljković
Danijel Pejdž i Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, predstavila je svoj stručni štab koji će biti uz ekipu za Svetsko prvenstvo, ali i uz mladu reprezentaciju – tu su dobro poznata lica, a među njima i Amerikanka sa srpskim državljanstvom, Danijel Pejdž.
Maljkovićeva je navela da uvek razmišlja mnogo unapred i da je presrećna što u ovoj fazi priprema zajedno mogu da rade i mlada i seniorska reprezentacija.
„Kod seniorske reprezentacije, u ovom momentu su sa nama i neka dobro poznata lica, ali je akcenat na onim mlađima koje treba da nose našu igru u Australiji. Hoćemo da proverimo da li one to mogu. U februaru su započele priču, pokazale karakter i određeni kvalitet, a sada hoćemo da prođemo sa njima kroz sve detalje. Ono što je meni izuzetno važno je da svaka reprezentativka Srbije treba dobro da zna kako će se ponašati na terenu i van njega“, navela je Maljkovićeva.
U reprezentaciju se vratio Bojan Janković, koji će biti glavni trener mlade reprezentacije.
„Bojana Jankovića već poznajete i ovo je njegov povratak u reprezentaciju. On već dugo godina radi u Americi. Imao je vremena ovog leta i poželeo je da ponovo pomogne. Pored vaspitanja i produkcije igračica u svakom momentu jedna od bitnijih stavki u mom radu je i proizvodnja kvalitetnih trenera. Tu su moje bivše igračice, osvajačice medalja, koje su se paralelno školovale i učile trenerskom poslu. Mislim da će ovo biti jedna veoma ozbiljna priča za budućnost ženske košarke u Srbiji“.
A bivše igračice su Dajana Butulija i Danijel Pejdž.
„Meni je neopisiva čast što sam deo stručnog štaba i što sam u reprezentaciji. Odazvala sam se pozivu Marine Maljković koja mi je 20 godina bila trener i čiji košarkaški stil poznajem i volim. Nisam otišla sa terena, samo sam trenutno tu u nekom drugom obliku. Velika mi je čast što ću sa Bojanom Jankovićem i Danijel Pejdž moći da vodim treninge i razmenjujem mišljenja“, istakla je Butulija.
Iznenađenje je povratak Pejdžove, ali ona navodi da to ne bi trebalo tako da se gleda.
„U potpuno drugačijoj sam ulozi sada u srpskoj reprezentaciji. Uzbuđena sam što sam ovde i veliku čast mi predstavlja činjenica da me je Marina odabrala za ovaj posao, da se vratim i pomognem U20 reprezentaciji. Srbija mi je toliko dala i imam želju da to vratim ovim mladim igračicama“, istakla je Pejdž.
Uz njih, deo tima Maljkovićeve su nekadašnja reprezentativka Ljubica Drljača i Dušan Džan Nazli, njen saradnik u Fenerbahčeu.
Svetsko prvenstvo igra se od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, dok će se U20 reprezentacija tokom jula u Mađarskoj boriti na Evropskom šampionatu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala