- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Radonjić posle pobede uputio izvinjenje Partizanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde izvinio se Partizanu zbog nedoličnog ponašanja navijača, ali i zbog gesta Nikole Kalinića koji je posle pobede provocirao gostujući tim kako bi uzvvratio Urošu Trifunoviću za provokaciju na prethodnoj utakmici.
Crvena Zvezda osvojila je treću uzastopnu titulu ABA lige, ali je finalna utakmica ostala u senci praznih tribina.
Navijači su ponovo doprineli tome da se utakmica prekine, a zbog toga nisu bili srećni ni domaćini ni gosti.
Dejan Radonjić posle velike pobede svog tima najpre je iskoristio priliku da se izvini Partizanu zbog neprijatnih scena, a istakao je i izvinjenje povodom provokacije Nikole Kalinića.
Iskusni Kalinić odmah po završetku utakmice prišao je klupi crno-belih kako bi ih provocirao, a sve to da bi vratio mladom Urošu Trifunoviću koji je u četvrtoj utakmici uradio nešto slično nakon postignute trojke.
„Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja naših navijača. Takođe, izvinjavam se zbog poteza mog igrača Kalinića, isto kao što sam osudiio i potez Trifunovića u prošlom meču“, rekao je Radonjić.
Trener crveno-belih ponosan je na tim i smatra da je Zvezda imala fantastičnu sezonu.
„Nastavljamo da radimo, da ispunjavamo obaveze koje dolaze i smatram da nije baš lako posle svega ovoga naći neke reči. Sjajnu smo sezonu napravili smo sada izvanrednom sa dva trofeja, jako sam zbog toga srećan“, istakao je Radonjić.
Ni trener Crvene zvezde nije podržao nedolično ponašanje navijača i podvukao je da je loše što su se neprijatnosti ponavljale.
„Mogu samo da kažem da bi trebalo da se uradi nešto da stvari budu drugačije. Slične stvari smo gledali u svim utakmicama. Nije bitno ko je prvi počeo, ko je više napravio. Igrao sam u ovakvim uslovima i kad nije bila ovakva liga“, rekao je Radonjić.
Trener crveno--belih objasnio je da njegov tim nije imao lak zadatak i da je odigrao dobru utakmicu.
„Sreća nije sigurno odlučila večeras. Teško je sada analizirati. Mnoge stvari su uticale na sam meč. Utakmica je bila dobra, koliko može da bude zbog prekida. Uspeli smo u poslednjoj četvrtini da držimo poziciju koja nam je omogučavala da budemo u igri. Na kraju smo mi uspeli da budemo bolji i dođemo do treće pobede u seriji. Veliki trud i rad na kraju nam se vratio. Nije nimalo laka sezona bila, sa ovoliko povreda sve izdržati. Uspeli smo da budemo dovoljno jaki, da ostvarimo taj prvi cilj, da budemo prvi u ABA ligi, u regularnom delu. To je na kraju bilo presudno“, zaključio je Radonjić.
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Obradović: Ovo nema veze sa košarkom – mnogi bi voleli da odem iz Partizana
Luka Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Umesto kompletne radosti - gorak pečat na duši
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Zvezda savladala Partizan u majstorici i proslavila titulu pred praznim tribinama!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala