- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ubojiti strelac objasnio kako nastaje magija – kao da je gledao „Žikinu dinastiju“ /video/

© AP Photo / Manu FernandezNapadač Real Madrida Karim Benzema
Napadač Real Madrida Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
„Novo kolo, nova sreća – danas manja, sutra veća“ – legendarna je replika iz jednog od nastavaka serijala „Žikina dinastija“ koja na najbolji način oslikava kako je Karim Benzema objasnio hladnokrvnost kojom izvodi penale. Naročito onaj u polufinalu Lige šampiona protiv Mančester sitija za svoj Real Madrid.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dugo još će se prepričavati atomski fudbal koji su u prvom polufinalnom meču Lige šampiona demonstrirali Mančester siti i Real Madrid na Etihadu (4:3).
Englezi su pobedili, ali je šou ukrao Karim Benzema koji je u finišu susret izveo „panenku“ i zadivio fudbalski svet drskošću i hladnokrvnošću u trenucima kada njegov tim ima dva gola zaostatka.
Sva lepota fudbala i sav igrački kvalitet koji poseduje Francuz alžirskog porekla stali su u taj jedan dodir kopačke i lopte, posle kojeg je lopta završila u Edersonovoj mreži.
Karim Benzema je nekoliko dana pre dvoboja sa Sitijem promašio dva penala protiv Osasune u Primeri. U razmaku od svega sedam minuta kraljevski tim je imao dva penala i oba puta je lopti prišao Karim. Neverovatno, ali - oba puta je bio neprecizan.
Stigao je meč sa Sitijem i penal pri vođstvu Pepove mašinerije rezultatom 4:2. Mnogi bi pobegli od takve odgovornosti, prepustili loptu nekom drugom, ne i Benzema!
Svetska klasa - što je potvrdio načinom na koji je hladnokrvno izveo jedan od tehnički najzahtevnijih udaraca u fudbalu.
Nonšalantno, drsko i bezobrazno, a opet prelepo „bocnuo“ je loptu koja je dugo putovala, ali je Ederson već otišao na stranu i bilo je kasno za povratak. Kakvo remek delo, kakva magija u režiji Realovog apsolutnog kralja – Karima Benzeme.
Upitan je bio posle meča odakle je „izvukao keca iz rukava“ i odlučio se baš za panenku.

„Panenka? Imam veru u sebe, izveo sam to i bilo je zabavno. Promašio sam neke penale ranije, ali onaj ko ih ne izvodi, taj ih ni ne promašuje. Radi se o mentalnom samopouzdanju, ni o čemu drugom. Imam puno poverenja u sebe“, poručio je Benzema, baš kao što je u čuvenoj „Žikinoj dinastiji“ Čika Migeta, čiji lik tumači Milan Srdoč, objašnjavao malom Miši da ko ne reskira, taj ne profitira uz kultnu rečenicu: „Novo kolo nova sreća, danas manja sutra veća“.

Tim načinom razmišljanja vodio se i Karim Benzema u trenucima kada je prilazio lopti i hvatao zalet na dupke punom Etihadu. Ostalo je čista umetnost i istorija...
Revanš susret Mančester siti - Real Madrid zakazan je za 4. maj u prestonici Španije.
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Mediji: Preminuo Mino Rajola; Agencija: Nije tačno!
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Revolucija na pomolu – Liga šampiona menja format
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Srbija i Piksi računaju na Dušana Silnog, ali vođa „bikova“ se nameće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala