- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija i Piksi računaju na Dušana Silnog, ali vođa „bikova“ se nameće

© AP Photo / Marco AlpozziSaša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Vezista Torina Saša Lukić igra u životnoj formi. Srbin je stasao u novog lidera „bikova“ za koje je u prethodna dva meča postigao četiri pogotka – poslednja dva protiv Atalante u Bergamu, (4:4), a oba iz penala. Lukić je pokazao da Piksi i Srbija mogu da računaju na njega kada su udarci s 11 metara u pitanju, koji su rezervisani za kapitena Tadića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sputnjik je već pisao o tome da je Srbija zahvaljujući Hrvatu Ivanu Juriću neočekivano dobila još jednu desetku, s obzirom na to da je Lukić dobio daleko više slobode u igri i prekomandovan je sa centralnog na ofanzivnog veznog, što se i te kako odrazilo na njegove partije u Italiji. Desetka na leđima učinila je čudo!
Prodisao je, došla je do izražaja njegova tehnika i vizija, a Torino u prethodnih pet susreta ne zna za poraz i prava je šteta što ekipa ranije nije ušla u tako dobru formu jer bi se sada borila za Evropu.
Lud meč odigrali su Atalanta i Torino u kojem je viđeno čak osam golova, po četiri na obe strane, s tim da su oba tima imala i po dva kaznena udarca.
Lukić je za goste u oba navrata bio precizan, dok je i prošlog vikenda u preokretu protiv Specije 2:1 (0:1) postigao prvi gol "sa kreča".
Tri od tri ima Lukić u poslednje dve utakmice kada su udarci sa 11 metara u pitanju, što je jasan pokazatelj da Srbija ima rezervnu opciju za „penaldžiju“ u slučaju da iz nekog razloga Tadić ne uzme loptu u ruke.
Odličan procenat realizacije ima srpska desetka i lider Ajaksa, ali mu se ove sezone desilo u tri navrata da bude neprecizan. Valja uvek imati i „plan B“, tako da osim Tadića i Mitrovića koji su dosad izvodili jedanaesterce, Srbija može da se osloni i na asa Torina, koji ukoliko nastavi sa ovakvim partijama lako bi mogao uskoro i da promeni sredinu i oproba se u nekom od većih klubova.
Bivši vezista Partizana je ove sezone u Seriji A postigao pet golova uz četiri asistencije, pokazavši neverovatnu hladnokrvnost prilikom izvođenja jedanaesteraca i preuzimanja odgovornosti.
Lukić je prvi penal realizovao za 2:2 u 36. minutu, da bi u nastavku susreta u 63. minutu pogodio za vođstvo „bikova“ iz Torina.
Na kraju su Atalanta i Torino podelili bodove, a za 4:4 takođe „sa kreča“ pogodio je Muriel.
Srbija i Dragan Stojković Piksi bez ikakve dileme mogu da se oslone na Sašu Lukića za penale, a kako idu mečevi Lige nacija možda selektor i odluči da ukaže poverenje momku rođenom u Šapcu, pre nego što Orlovi odlete na Mundijal gde će se takmičiti u Grupi G sa Brazilom, Švajcarskom i kamerunom.
Liverpul i Viljareal - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Žuta podmornica je potonula u Liverpulu! /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Iz Lučana u Mančester – Gvardiola želi srpskog bisera
Luka Modrić i Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
SPORT
Sedam golova i spektakl za pamćenje – Siti savladao Real! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala