- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žuta podmornica je potonula u Liverpulu! /video/

© AP Photo / Jon SuperLiverpul i Viljareal
Liverpul i Viljareal - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri Liverpula savladali su Viljareal u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona na svom terenu rezultatom 2:0, a za golove su bili odgovorni Džordan Henderson i Sadio Mane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Hendersonu pogodak nije upisan, procenjeno je da je autogol postigao levi bek Žute podmornice Pervis Estupinan, ali je centaršut kapitena Liverpula uticao na lošu reakciju rivala.
Pobedu Liverpula, koji je bio dominantan u celom duelu, potvrdio je Sadio Mane tri minuta posle prvog gola, u 53. minutu.
Bez golova je bilo okončano prvo poluvreme, gostujući fudbaleri su od početka pokazali nameru da „kradu“ vreme i odugovlače sa izvođenjem prekida, ali i da se svim silama opredele za odbranu i čekanje kontranapada.
Viljareal nije nijednom uposlio golmana Alisona Bekera, a na drugoj strani Liverpul je imao brojne šanse, najbolju Tijago koji je pogodio stativu u 42. minutu.
U 50. minutu kapitulirala je odbrana Viljareala, ali slavlja nije bilo za domaći sastav pošto je Fabinjo pre postizanja gola bio u očiglednom ofsajdu.
Svega tri minuta kasnije viđen je pogodak, Džordan Henderson, kapiten Liverpula, posle sjajne akcije pokušao je da ubaci loptu u kazneni prostor, ona je na tom putu okrznula Pervisa Estupinana i odbila se u mrežu.
Svega tri minuta kasnije prednost Liverpula je duplirana, Sadio Mane se fenomenalnom kretnjom spasao ofsajd zamke i rutinski poslao loptu u gol.
U 64. minutu Endru Robertson je zatresao mrežu Viljareala, ali je ponovo ubeležena ofsajd pozicija.
Podsetimo, u prvom polufinalu sastali su se Mančester siti i Real Madrid, a domaći sastav je slavio sa 4:3, a revanši su na programu sledeće nedelje, 3. i 4. maja.
Luka Modrić i Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
SPORT
Sedam golova i spektakl za pamćenje – Siti savladao Real! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala