- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sedam golova i spektakl za pamćenje – Siti savladao Real! /video/

© AP Photo / Jon SuperLuka Modrić i Kevin de Brujne
Luka Modrić i Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Fudbaleri Mančester sitija savladali su sa 4:3 ekipu Real Madrida u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Golove za domaći tim postigli su Kevin de Brujne, Gabrijel Žezus, Fil Foden i Bernardo Silva, a strelci za španski klub bili su Karim Benzema dva puta i Vinisijus junior.
Spektakl je najavljen već posle 93 sekunde, najbržim polufinalnim golom u istoriji Lige šampiona Kevin de Brujne je doneo prednost domaćoj ekipi – uvideo je prazan prostor, sjajno ga je pronašao Rijad Mahrez i belgijskom majstoru fudbala je ostalo samo da se pokloni i glavom plasira loptu u mrežu.
Svega devet minuta bilo je potrebno Sitiju da duplira prednost, briljantnu akciju je realizovao Gabrijel Žezus, a De Brujne je potvrdio svoju klasu upisavši asistenciju.
Kada je delovalo da Real nema način da ugrozi gol Sitija, pojavio se Karim Benzema – dobio je manje od metar prostora, ali je to bilo dovoljno da majstorski zahvati loptu i postigne svoj 40. gol u sezoni, 13. u Ligi šampiona.
Siti jeste bio dominantan do tog momenta, ali se potom Real razigrao i smanjio je prostore domaćim igračima za kontranapade i laka dodavanja, a posle prvog poluvremena odnos u posedu lopte je bio solidnih 58:42.
Stara priča se nastavila u drugom poluvremenu, 47. minut je doneo kontranapad Sitija, Mahrez je iz otvorene pozicije pogodio svoju drugu stativu na utakmici, a na odbijenu loptu naleteo je Fil Foden i umesto praznog gola pogodio je Danija Karvahala.
Preslikana situacija iz drugog minuta duela viđena je 50 minuta kasnije, ali su akteri bili drugačiji.
Fernandinjo je sa desnog boka uputio fenomenalan centaršut, Foden se ušunjao među defanzivce Reala, pronašao prazan prostor i glavom smestio loptu iza leđa Tiba Kurtoe za 3:1.
Spektakl je nastavljen – spektakularno! Vinisijus je pretrčao sve rivale i divnim plasiranim udarcem smanjio je zaostatak na 3:2, svega tri minuta posle gola Fodena.
Veliku šansu za Siti imao je Ajmerik Laport, defanzivac se našao u kaznenom prostoru Reala, dobio je dobar centaršut sa levog boka, ali je šutirao pravo u Kurtou, posle čega je Rodrigo kasnio sa dodavanjem za Vinisijusa i propao je napad za Real.
Četvrti gol za Siti u 74. minutu postigao je Bernardo Silva, topovskim udarcem koji su fudbaleri Reala samo ispratili pogledom.
Čekali su sudiju Ištvana Kovača da svira faul na ivici kaznenog prostora, svi su stali osim Silve koji je raspalio i pogodio pravo u ugao.
Kulminacija uzbuđenja dogodila se u 80. minutu, Kovač je pokazao na igranje rukom u šesnaestercu, penal je skrivio Laport i Real je dobio šansu da smanji razliku.
Benzema je to i učinio, postigavši svoj 14. pogodak u sezoni Lige šampiona, uprkos laserima koji su ga ometali Francuz je „panjenkom“ prevario Edersona i dokazao da je najbolji napadač Evrope.
Revanš meč je na programu 4. maja u Madridu, a u sredu svoj prvi polufinalni duel igraju Liverpul i Viljareal.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala