- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mediji: Preminuo Mino Rajola; Agencija: Nije tačno!

© AFP 2023 / VALERY HACHEMino Rajola
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Vest da je preminuo jedan od najmoćnijih agenata današnjice Mino Rajola uzdrmala je fudbalski svet, ali je ekspresno usledio demanti njegove agencije koja tvrdi da to nije tačno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rajola je agent nekima od najvećih fudbalskih asova, među kojima su Zlatan Ibrahimović, Pol Pogba, Erling Holand...
Početkom 2022. godine, tačnije, sredinom januara pojavile su se informacije da je Mino Rajola u bolnici u Milanu gde je hitno operisan, a lekari su vodili veliku borbu da mu spasu život.

Navodno, imao je ozbiljnih problema sa plućima, ali su posle toga stizale vesti da se njegovo zdravstveno stanje popravlja i da on nije životno ugrožen. Onda je 28. aprila, kao grom iz vedra nema odjeknula vest da je Mino Rajola preminuo, da bi ekspresno to bilo demantovano od strane njegove agencije na društvenoj mreži Tviter.

„To su lažne glasine. U lošoj je zdravstvenoj situaciji, ali nije preminuo", rekao je za holandske medije Hose Fortes Rodrigez, čovek koji je Rajolina „desna ruka“.
Rajola je rođen 1967. godine u južnoj Italiji, ali je odrastao u Holandiji s obzirom na to da su se njegovi roditelji preselili tamo još dok je on bio mali.
Rajola je kao mali radio kod oca u piceriji u gradu Harlemu, gde je prao sudove u pauzi između časova. Kasnije je završio Pravni fakultet i govorio je čak sedam jezika: italijanski, holandski, nemački, španski, engleski, francuski i portugalski.
Bavio se kratko fudbalom, ali nije bio uspešan pa je izuzetno mlad uplovio u menadžerske vode. Još sredinom 90-ih godina prošlog veka osnovao je sopstvenu agenciju, a prvi bombastičniji transfer bio je prelazak Čeha Pavela Nedveda iz Sparte u Lacio.
Mino Rajola je „izboksovao“ i čuveni transfer Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted, za neverovatih 105 miliona evra 2016. godine, od čega je profitirao 25 miliona evra, a u centru pažnje se našao i kada je kupio vilu čuvenog gangstera Ala Kaponea u Majamiju za devet miliona evra.
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Revolucija na pomolu – Liga šampiona menja format
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Srbija i Piksi računaju na Dušana Silnog, ali vođa „bikova“ se nameće
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Ben vratio Zvezdu ispred Partizana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala