- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Revolucija na pomolu – Liga šampiona menja format

© AFP 2023 / Manu FernandezAleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, i prvi čovek Pari Sen Žermena i Udruženja evropskih klubova Naser El-Kelaifi, navodno su dogovorili revolucionarne promene u najjačem fudbalskom takmičenju – Ligi šampiona koje podrazumevaju uvođenje fajnal-fora, objavio je londonski Tajms.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema nagoveštajima sa Ostrva, novi format bi stupio na snagu od sezone 2024/25 s tim što više ne bi učestvovala 32 kluba, nego 36 klubova koji bi se nadmetali prema ligaškom sistemu, umesto dosadašnjih grupa.
Plan uključuje da bi svaki od timova odigrao najmanje deset utakmica, pet kao domaćin na gostujućem terenu, dok bi na kraju osam najboljih prošlo u osminu finala, dok bi se za još osam mesta borili timovi koji su plasirani od devetog do 24. mesta.
Preostalih 12 klubova bi ispalo iz takmičenja, ali je to za sada sve još nezvanično. Potvrda novog formata trebalo bi da usledi 11. maja za kada je zakazan Kongres Evropske kuće fudbala (UEFA) u Beču.
Takođe, spekuliše se da bi umesto polufinala u kojem se igraju dve utakmice, usledio fajnal-for. Jedan grad ugostio bi četiri najbolja tima koja bi u roku od sedam dana iznedrila pobednika Lige šampiona.
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Srbija i Piksi računaju na Dušana Silnog, ali vođa „bikova“ se nameće
Liverpul i Viljareal - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Žuta podmornica je potonula u Liverpulu! /video/
El Fardu Ben – fudbaler FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Ben vratio Zvezdu ispred Partizana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala