- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto će derbi u Čairu biti drugačiji od onog iz Pionira

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u nedelju u 21 čas sastaju se u finalu Kupa Radivoja Koraća, a u nastavku teksta bavili smo se prvim ovosezonskim derbijem i zašto će ovaj u Nišu biti drugačiji od onog odigranog u novembru.
Četrnaesti novembar bio je davno, tada je Crvena zvezda, reklo bi se, očekivano pobedila Partizan pred domaćom publikom.
Očekivano iz mnogo razloga, svako ko je pratio dešavanja na početku sezone znao je da Zvezda taj derbi dočekuje mnogo spremnija, kao i da igra pred svojim navijačima, te se pobeda sama „crtala“.
To se na kraju i desilo, možda i ubedljivije nego što se mislilo pre susreta, ali Zvezda je pokazala da je, ako ništa, u tom trenutku spremniji rival za takvu vrstu utakmica.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
Zvezda „ugušila“ Partizan!
Tri meseca kasnije, gledano iz neutralnog ugla, i dalje je činjenica da su crveno-beli iskusniji, ali jedan faktor, koji nema mnogo veze sa učesnicima na terenu, igraće veliku ulogu – navijači.
Prednost domaćeg terena u srpskoj košarci je sve. Navijači su ovde pravi šesti igrač, to nije floskula, i kada imate publiku na svojoj strani onda niko nije nepobediv.
Kup Radivoja Koraća zbog toga je poseban jer se u dvorani nalaze navijači oba kluba - prednost domaćeg terena ne postoji.
Na stranu vređanje sa tribina, što je nekako neizbežno bilo gde u svetu, kada Jug i Sever padnu u trans posle pogođene trojke, udarene blokade... verujte nema boljeg osećaja ako ste košarkaš, ali i ako ste posmatrač, kao što smo mi novinari.
Kup je jedinstvena prilika, pošto ni u ABA ligi, ni u KLS-u, nisu dozvoljeni gostujući košarkaši na utakmicama visokog rizika.
Zato kapa dole za organizatore Kupa, za organizatore u Nišu, i nadajmo se da će u nedelju sve proći u dugu sporta, bez incidenata, kako na terenu, tako i na tribinama, van dvorane...
Zbog navijača ovoga puta nemoguće je reći za neku ekipu „da je očekivano da pobedi“ i zato nas očekuje pravi spektakl u dvorani Čair u Nišu.
Delić tog spektakl mogao je da se oseti na polufinalima, na utakmicama Zvezda - Mega i Partizan - FMP, na kojima su Delije i Grobari nosili svoje pulene ka velikom finalu.
Atmosfere su bile sjajne, očekivano užarenija je bila na susretu Partizana i FMP-a, ali i na Zvezda - Mega je bilo odlično.
Navijači nisu jedini razlog zašto će ovaj derbi biti drugačiji, ali je sigurno najveći.
Detalj sa početka utakmice između KK Partizan i KK FMP - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Partizan umalo ispustio pobedu – večiti derbi u finalu Kupa!
Uroš Trifunović - košarkaš KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Sputnjik u Nišu – Trifunović: Svaka utakmica protiv FMP je teška
Košarkaši KK Crvena zvezda na meču protiv Mege - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Zvezda sjajnom odbranom do finala i šanse za „Žućkovu levicu“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala