- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik u Nišu – Trifunović: Svaka utakmica protiv FMP je teška

© Foto : ABA liga - KK Partizan NISUroš Trifunović - košarkaš KK Partizan
Uroš Trifunović - košarkaš KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Uroš Trifunović, mladi košarkaš Partizana, bio je jedan od najboljih u pobedi protiv Borca iz Zemuna, o čemu je govorio za Sputnjik posle četvrtfinalne utakmice Kupa „Radivoj Korać“.
Crno-beli rutinski su opravdali ulogu favorita protiv drugoligaša, a Trifunović je na terenu proveo najviše minuta i bio je jedan od najboljih pojedinaca.
Zemunci nisu neki reper za ocenjivanje učinka nekog košarkaša, pošto se ipak radi o niželigašu, ali svaka utakmica, pa i ovakva, koja se odigra dobro znači za samopouzdanje košarkaša.
A, samopouzdanje je za mlade košarkaše – sve. Tako je i u slučaju Trifunovića koji nije imao najbolji početak sezone, nije provodio mnogo minuta na parketu, ali u poslednjih nekoliko nedelja izborio se za veću ulogu i pokazuje dobar nivo košarke.
Tako je bilo i protiv Borca - na terenu je proveo 26 minuta i ostvario je 11 poena (3-5 iz igre), uz tri skoka, pet asistencija, indeks 20.
„Znači kada lopta prođe kroz obruč, svaki dan naporno treniramo, šutiramo iste te šuteve, na utakmici nekada uđe, nekada ne... Naravno da znači za samopouzdanje kada se pogodi, ali to je košarka, nekada se pogodi, nekada promaši, a na tebi je samo da što više vežbaš“, rekao je Trifunović za Sputnjik.
Partizan nije najbolje ušao u utakmici, ekipa iz Zemuna pokazala je određeni nivo košarke, koji ih je držao u pristojnom zaostatku tokom većina prvog poluvremena, ali krajem ovog perioda crno-beli napravili su ključnu prednost i do kraja je nisu ispuštali.
„Kada je reč o utakmici, mislim da smo malo slabije ušli, ali brzo smo se probudili i napravili smo razliku da rutinski privedemo utakmicu kraju“, dodao je Trifunović.
Mladi košarkaš Partizana čestitao je i Zemuncima na plasman na Kup Koraća, što je najveći uspeh kluba osnovanog 2009. godine.
Detalj sa košarkaške utakmice između Partizana i Borca iz Zemuna - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Partizan bez problema protiv Zemunaca – poznati svi parovi polufinala Kupa
„Prve svega želeo bih da čestitam ekipi Borca na plasmanu na Kup, što je neverovatan uspeh za njih. Poželeo bih im sreću u nastavku sezone i da uđu u Košarkašku ligu Srbije“, istakao je popularni Trifa.
Crno-bele u borbi za finale, u subotu u 21 čas, očekuje utakmica protiv FMP-a iz Železnika. Dve ekipe nedavno su se sastale u ABA ligi i Partizan je slavio posle neizvesne završnice - 86:80.

„Svaka utakmica protiv FMP je teška, namučili su nas dosta pre nekoliko dana u ABA ligi, očekujem da se maksimalno pripremimo za utakmicu, fokusiramo na treningu pre utakmice i da ostvarimo pobedu.“

Partizan će u subotu imati veliku podršku sa tribina, baš kao u četvrtfinalu, što je oduševilo Trifunovića, pošto se ipak nije radilo o utakmici visokog interesovanja.
„Moram da napomenem i sjajnu atmosferu, iako je bilo četvrtfinale, navijači su bili fenomenalni“, zaključio je Uroš Trifunović za Sputnjik.
U prvom polufinalu u 17 časova igraju Crvena zvezda i Mega, a onda u 21 nas očekuje susret crno-belih i Pantera.
Finale se igra u nedelju u 21 čas.
Partizan bez problema protiv Zemunaca – poznati svi parovi polufinala Kupa
Niš diše košarku – Sputnjik na Kupu „Radivoja Koraća“ /foto/
Kreće borba za „Žućkovu levicu“ – Večita priča ili pisanje istorije u Nišu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala