Zvezda je šerif na Marakani, a Dinamo joj je u mislima

© Foto : FK Crvena zvezdaBen i Katai
Ben i Katai - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je spremna za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Šerifom koji je zakazan za 21 čas u Beogradu. Posle „petarde“ koja je pukla u mreži Kairata, gde su padali i mnogo veći klubovi, zna se ko je širif na Marakani.
Posle nešto slabijeg starta, a to se pre svega odnosi na realizaciju, mašinerija Dejana Stankovića se probudila, razgoropadila, pa je protiv Kairata brojala do pet, a u Subotici je upisala rutinski trijumf rezultatom 3:1, te su razbijene „stege“ koje su „kočile“ Kataija, Bena, Ivanića i ostale Zvezdine majstore u kopačkama.
I na terenu je Šerif rival, ali je u mislima verovatno Dinamo iz Zagreba ili Legija, koji će biti rival četvorostrukom uzastopnom šampionu Srbije, u plej-ofu, ukoliko uspešno preskoči prepreku iz Tiraspolja.
Naravno jasno je da je Dejan Stanković pozvao na oprez protiv Šerifa, ne dozvoljavajući bilo kome da unapred otpisuje Moldavce i pominje Dinamo kao da je već došlo do tog susreta.
Navijači Dinama Zagreb Bed Blue Bojsi  - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Burno u Zagrebu – a Zvezda nije ni blizu: „Kako vas nije sramota?“
„Ni mi, ni Dinamo, još nismo prošli. Ako budemo, biće dosta vreme da se priča o tome, ali mi živomo pod pritiskom svakodnevno gledamo da napredujemo. Može da se desi da igramo sa njima, ali treba da se potrudimo da prođemo da bi se taj meč dogodio. Video sam žreb, ali nema prostora da se priča ni o čemu drugom, osim o Šerifu. To je jedna stanica za naše navijače, klub i igrače, kao i čitav stručni štab. Potrudićemo se da i petu godinu u nizu igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je naš cilj“, poručio je Stanković na koferenciji za medije.
Svima je jasno da je Zvezda apsolutni favorit u dvoboju sa Šerifom, a to ne krije ni perspektivni strateg crveno-belih, koji i te kako respektuje rivala u 3. kolu.
„Kao što sam rekao i pre Kairata, dosta će zavisiti od nas, kakav će protivnik da bude. Ušli smo dosta direktno, nismo im dali vazduha i zato nismo imali problema. Da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji poseduju individualni kvalitet, ako ih pustih mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će biti protivnik. Gledaćemo nas pre svega i 'otkinuti' rivalu ono što je dobro“, jasan je Stanković.
Ipak, šef Zvezdinog stručnog štaba nije želeo da povlači paralelu između Kairata koji je ispraćen s pet golova u mreži i Šerifa.
"Ne možete da ih poredite dok ne odigrate utakmicu. Kada bismo ih upoređivali, Kairat je u nekom segmentu bolji, a negde je Šerif u prednosti. Šerif ima talentovane i brze igrače, ukoliko ih pustitet da igraju, mogu da vam naprave problem. Igraju specifično, imaju plejmejkera koji nekada igra ispred štopera, a ponekad je iza špica, tako da će od njihove ideje da li da nas napadnu, to zavisiti", oprezan je Stanković.
Zvezda dočekuje Šerif na stadionu Rajko Mitić u utorak od 21 čas, dok je revanš sedam dana kasnije u Tiraspolju.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Mamić preko Sputnjika šalje molbu Vučiću: Voleo bih da budem na „Marakani“
Ben i Katai - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Zvezda ubedljiva u Subotici pred Šerif
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Mamića naljutili mediji u Hrvatskoj: Frapiran sam!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala