Mamić preko Sputnjika šalje molbu Vučiću: Voleo bih da budem na „Marakani“

© AP Photo / Andriy LukatskyZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Zdravko Mamić pričao je za Sputnjik o potencijalnoj utakmici između njegovog kluba i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi čovek Dinama iz Zagreba, između ostalog, uputio je javnu molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da mu obezbedi dolazak u Beograd ako dođe do utakmice.
Žrebom u Nionu odlučeno je da se u plej-ofu kvalifikacija sastanu bolji iz mečava Crvena zvezda/Šerif i Dinamo Zagreb/Legija, te ako srpski i hrvatski klub opravdaju uloge favorita, krajem avgusta (17/18 - 24/25) gledaćemo dvomeč ljutih rivala.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Zvezdu čeka Dinamo iz Zagreba!
Mamić se nekoliko godina nalazi u Bosni i Hercegovini i ne planira da se vrati u Hrvatsku zbog decenijske hajke koja se vodi protiv njega.
Ali, prvi čovek Dinama voleo bi da poseti prestonicu Srbije i stadion „Rajko Mitić“ ukoliko dođe do meča između Crvene zvezde i njegovog kluba.
„Poznata je moja simpatija prema predsedniku Srbije i ovo je prilika da ga zamolim da... Možda nije dobro preko novina, ali ako dođe do tog susreta voleo bih da budem u Beogradu na utakmici“, rekao je Mamić za Sputnjik.
Mamić je potom prokomentarisao žreb.
„Moj stav se zna od prošle godine kada su me pitali, rekao sam da ne želim Zvezdu. Međutim, ta utakmica može da se dogodi i kada je već tako treba svi, koji imamo bilo kakve mogućnosti, da učinimo da prođe u fer i sportskom duhu. Da bude bez velikih tenzija, iako će biti jer je ulog veliki. Nisu Zvezda i Dinamo preko 30 godina igrali, veliki je ulog, ulaz u Ligu šampiona. To je izazov za odlikaše. Želim da verujem da su Zvezda i Dinamo odlikaši, a očekujem da i država odradi svoj deo posla, ako dođe do meča jer moramo prvo da sačekamo dve utakmice koje igraju klubovi“.
Na pitanje ko je bliži pobedi u pomenutom dvomeču, ukoliko do njega dođe, Mamić je iskreno odgovorio:
„Bliži prolazu je Dinamo. Recimo da su šanse 51:49 odsto u korist Modrih, iz prostog razloga što se prvi meč igra u Beogradu, dok je revanš na Maksmiru, a svi znamo koliko znači to kada drugi meč igraš kod kuće“.
Poslednji meč na stadionu „Maksimir“ između dva kluba nije ostao nikome u dobrom sećanju, pošto su viđeni veliki incidenti. Mamić je bio na tom meču i za Sputnjik se prisetio atmosfere.
„Nisu mi dobra sećanja, bila je to užarena politička atsmofera. Sećam se da su navijači Zvezde došli u neviđenom broju. Ceo jug je bio ispunjen navijačima Zvezde. Sećam se da ja Arkan sedeo na klupi, govorim o sećanju, ali to ne bih stavljao u fokus... Došlo je do raspada Jugoslavije, a neki to označavaju i kao početak sukoba. Ali, meni je to samo sećanje, ne izvlačim nikakvu negativnu emociju prema Zvezdi ili Srbinu. To je nešto što je prošlo, imam nebrojano prijatelja u Zvezdi i Srbiji.“
Ukoliko Zvezda i Dinamo opravdaju ulogu favorita u trećem kolu kvalifikacija, prva utakmica odigraće se u Beogradu 17. ili 18, dok je revanš na programu u Zagrebu 24. ili 25. avgusta.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama
Detalj sa utakmice FK Crvena zvezda – Kairat - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Zvezda po notama Kataija i Ivanića pregazila Kairat!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala