Mamića naljutili mediji u Hrvatskoj: Frapiran sam!

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICZdravko Mamić
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, oglasio se povodom izveštavanja hrvatskih medija pošto je za brojne medije, između ostalih i Sputnjik, govorio o potencijalnom duelu Dinama i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Mamić je sa velikom radošću dočekao vest o rezultatima žreba, ali je za duel Dinama i Zvezde neophodno da ti klubovi najpre eliminišu Legiju odnosno Šerif.
Mamić je za Sputnjik poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bi rado došao u Beograd na eventualnu utakmicu, a njegove reči su naišle na reakcije u Hrvatskoj.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Mamić preko Sputnjika šalje molbu Vučiću: Voleo bih da budem na „Marakani“
Zbog toga, Mamić se ponovo oglasio.
„Kao i inače, ostao sam frapiran naslovima i konstrukcijama pojedinih hrvatskih medija pa sam im zbog svih onih koji vole sport, a ne nepostojeće intrige, odlučio sve da pojednostavim i nacrtam“, naveo je Mamić.
On je naveo da je njegov ceo život posvećen Dinamu.
„Ja nisam navijač Dinama, ja sam apostol Dinama. Dinamo je najbogatiji klub u ovom delu Evrope, Dinamo će izboriti grupnu fazu Lige šampiona. Svi klubovi sa ovih prostora su mi draži nego kazahstanski, švajcarski i inostrani klubovi. Svima želim uspeh u Evropi od Albanije do Slovenije, ali ne protiv Dinama. Ne možete vi toliko glupih naslova i manipulacija izmisliti, koliko ih ja mogu oprostiti“, istakao je Mamić.
On je poručio medijima da se manu dežurnih palikuća, nacionalista i jeftinih prodavača klikova.
„Navijajte za dobar fudbal, poštovanje tuđih uspeha i civilizovano navijanje. Pokažimo svetu da smo iznad primitivizma. Ako na terenu želite poštovanje protivnika – poštujte protivnike!“, napisao je Mamić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala