- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki za „male“ – mali za „velike“

© AP Photo / Manu FernandezErling Holand
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Ne prestaju da pljušte optužbe sve većeg broja bivših ili sadašnjih fudbalskih radnika na račun Mančester sitijeve gol-mašine Erlinga Brauta Holanda. Norvežanin je ponovo „ispario“ u madridskom spektaklu, u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona gde na velikoj sceni protiv najvećeg kluba planete, apsolutno ništa nije uradio.
U prvom odmeravanju snaga u Madridu, šest golova, tri preokreta i na kraju remi rezultatom 3:3, ali Holand nije bio deo tog spektakla. Ne u smislu u kom je trebalo.
Samo jedna prilika i poprilično limitirana reakcija i šut koji je odbranio Ukrajinac Lunjin. Nije se proslavio ni u revanšu, kada je opet "postio", a Siti na kraju završio evropsku odiseju.
Sve to bio je povodom da se pedantni britanski statističari „naslone“ na nedavnu izjavu legendarnog kapitena Mančester junajteda koji je Holanda nazvao niželigaškim fudbalerom, koji rešava samo utakmice protiv „malih“, dok ga protiv velikih nema.
„To je bilo jako loše. Erlingova ukupna igra je jako loša. Ispred gola je najbolji na svetu, ali ukupno gledano to je jako, jako slabo. Njegova igra je na nivou igrača iz Lige 2. To mora da popravi kroz naredne godine i popraviće. Međutim, mora na tome da počne da radi što pre“, bile su reči bivšeg kapitena Mančester junajteda posle remija bez golova u derbiju 30. kola Premijer lige između Sitija i Arsenala.
Ubrzo je usledio meč sa Real Madridom gde se očekivalo da Gvardiolin prvi izbor u napadu bar pokuša da napadne i da zatrese mrežu kraljevskog kluba.
Ali, - ćorak!
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Povratak „romantike“ posle devet godina!
Veliki za male je opet bio mali za velike. Štoperski tandem Reala – Ridiger – Čuameni spakovao je „u džep“ Norvežanina.
Baš kao što je bio slučaj u dvobojima sa Arsenalom ove sezone, gde mu Saliba i Gabrijel nisu dozvolili da uopšte šutne ka golu Davida Raje.
Holand nije pronašao put do mreže ni protiv Čelsija, ni protiv Totenhema, kao ni u nedavnom remiju sa Liverpulom – 1:1. Jedini put bio je strelac protiv „redsa“ i to jesenas, što je, složićete se, premalo za strelca njegovog kova.
Redovno Erling Holand „puni“ ekipe poput Lutona, Šefilda koji se ekspresno vrate u Čempionšip i na njima bilduje smaopouzdanje i „pumpa“ statistiku, dok ga na velikoj pozornici odavno nema.
Na svu muku robusni Norvežanin se ponovo povredio i nije ga bilo u sastavu na poslednjem meču "građan" u demoliranju Brajtona - 4:0.
Leverkuzen - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
„Neverluzen“ – učinili su to ponovo!
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Piksi uporedio Vlahovića sa Holandom – video stativu Kostića i nulu u derbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala