- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povratak „romantike“ posle devet godina!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri OFK Beograda zvanično su se vratili u Superligu posle devet godina. Pobeda „romantičara“ sa Karaburme nad Tekstilcem u Odžacima rezultatom 2:1, označila je promociju slavnog kluba iz Prve u Superligu Srbije. Dvostruki strelac za plavo-bele bio je bivši igrač Partizana Dejan Georgijević, jedini gol za Tekstilac delo je Zličića u 71. minutu.
Pet kola pre kraja OFK Beograd je i matematički obezbedio povratak u elitni rang u kom je poslednji put igrao još 2015. godin, s obzirom na to da ima 16 bodova više od trećeplasiranog Jedinstva. U trci za drugo mesto nalazi se čak četiri kluba, a Tekstilac je uprkos porazu i dalje jedan od njih.
Kako u Superligu direktno idu dva kluba, tako je uz „romantičare“ direktnoj promociji najbliža Inđija koja je savladala upravo Jedinstvo sa Uba rezultatom 2:1.
OFK se izborio za drugu uzastopnu promociju, nakon što su prethodne sezone bili šampioni Srpske lige Beograd. „Romantičari“ će u narednom kolu na vetrovitoj Karaburmi na „Omladinskom stadionu“ ugsotiti Inđiju i biće do lepa prilika da pred svojim navijačima overe titulu.
Podsetimo, OFK Beograd bi naredne sezone trebalo svoje mečeve kao domaćin da igra u Zaječaru, s obzirom na to da „Omladinski stadion“ ne ispunjava uslove koje iziskuje Superliga Srbije.
Leverkuzen - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
„Neverluzen“ – učinili su to ponovo!
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Piksi uporedio Vlahovića sa Holandom – video stativu Kostića i nulu u derbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala