- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev bez šansi protiv Alkarasa – a Đoković nastavlja da „broji“

© AP Photo / Ryan SunKarlos Alkaras i Danil Medvedev
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, poražen je u finalu Indijan Velsa od Karlosa Alkarasa koji je uspeo da odbrani trofej.
Nikola Jokić i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
SPORT
Neverovatan potez rešio epski duel Jokića i Dončića /video/
Medvedev je imao šanse u prvom setu, nije ih iskoristio pa je Alkaras sa 7:6, 6:1 pobedio za 104 minuta igre.
Alkaras je uspeo da odbrani poene od prošle godine, ali ne i da se približi Novaku Đokoviću, prvom teniseru sveta koji je počeo da „broji“ još jednu nedelju na vodećem mestu ATP liste.
Đoković je i dalje prvi, Alkaras je drugi, Janik Siner treći, Danil Medvedev četvrti, Aleksandar Zverev je preskočio Andreja Rubljova, sedmi je Holger Rune, osmo i deveto mesto su zamenili Kasper Rud i Hubert Hurkač, a deseti je Aleks de Minor.
Što se tiče finala Indijan Velsa, sa jedne strane našao se nepoklebljivi ruski zid koji kao po automatizmu može da vraća svaku lopticu na drugu stranu terena, a sa druge strane „Brzi Gonsales“, loptica skočica koja onu još manju lopticu šalje u najudaljenije i najneugodnije uglove terena.
Borba onih koji su mogli da počnu godinu mnogo bolje i borba onih koji su to osetili u Indijan Velsu gde su kao i prošle godine stigli do velikog finala.
Iskusniji Medvedev počeo je bolje, iskoristio je drugu brejk loptu i poveo sa 2:0. Alkarasu kao da je upravo pretrpljeni brejk bilo to što mu je trebalo da se probudi i razleti po terenu pa je tako već u narednom gemu došao do tri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio.
Nastavio je da vreba, a onda je usledilo peti gem u kom mu je bila dovoljna samo jedna brejk lopta. Meč se vratio na početak.
Od tog momenta obojica tenisera bili su pažljiviji u svojim servis gemovima, a činilo se da se najvažnija situacija dogodila kada je Medvedev spasao brejk loptu u devetom gemu u kom su odigrali čak 11 poena.
Izborio je Danil taj-brejk u koji nije ušao dobro jer je Alkaras na startu napravio mini-brejk. Međutim, Danil uspeva da stigne do izjednačenje i taman kada se činilo da sledi prava drama, surovo talentovani Španac osvaja naredna dva poena i pravi prvi korak ka odbrani titule.
Želeo je ruski teniser as na početku drugog seta odmah stavi do znanja Alkarasu da se nije predao, ali je da druge strane Španac bio u daleko boljem ritmu.
Spasao je Danil dve brejk lopte, ali nije mogao i treću i tog momenta kao da je probijen zid.
Posle lake potvrde brejka, sve je išlo glatko za Karlosa koji je i drugim brejkom stavio tačku na meč.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Aleksandra na korak od glavnog žreba – Majami je čeka pet godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala