- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan potez rešio epski duel Jokića i Dončića /video/

© AP Photo / LM OteroNikola Jokić i Luka Dončić
Nikola Jokić i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Nikola Jokić i Luka Dončić bili su akteri spektakularne utakmice u kojoj je Dalas, ekipa mladog Slovenca, savladala branioca titule Denver rezultatom 107:105 zahvaljujući neverovatnim pogotkom Kajrija Irvinga u poslednjim sekundama.
Svaki susret Denvera i Dalasa predstavlja pravu košarkašku poslasticu zbog Nikole Jokića i Luke Dončića koji su izuzetno motivisani kada igraju jedan protiv drugog. Dvojica veličanstvenih igrača imaju još jednu sezonu iz snova pa je tako njihov susret na terenu sam po sebi spektakl.
U ovaj duelu bolje su ušli Maveriksi, a Jokić je zaostajao za Dončićem koji je na samom startu pogodio trojku.
Probudili su se Nagetsi posle nekoliko minuta i uspeli su da preokrenu rezultat, ali čekali su se Jokićevi poeni iz igre koji su stigli tek tokom sedmog minuta.
Dok je srpski as tražio ritam, Denverove „rupe“ u napadu popunjavao je sjajni Majkl Porter junior. Sa druge strane Dončić je blistao i neutralisao svaki Porterov dobar potez.
Do kraja prve deonice Jokić je upisao osam poena, od toga su samo četiri bila iz igre. Denver je posle prvih 12 minuta vodio – 34:30.
Druga deonica počela je serijom Maveriksa koji su preokrenuli rezultat. Najveći problem za Nagetse bio je Dončić koji je vezao dve trojke i koji je posle samo 15 minuta igre imao čak 21 poen!
U velikom problemu bili su košarkaši Denvera kada se uzme u obzir da je Jokić šutirao 2/10, a Džamal Marej 2/8, ali su im pomagala slobodna bacanja uz koje su uspeli da zadrže prednost – 51:48.
Gubio je Denver kasnije i sa 100:91, ali je posle krađe vremena igrača Dalasa Jokićeva ekipa ubacila tri trojke i vratila se u egal.
Meč je na kraju rešen akcijom izvedenom 2,8 sekundi do kraja kada je Irving levom rukom, iako šutira desnom, uputio loptu ka košu potezom koji liči na horog, ali ne i kada se izvede sa šest metara.
U šoku su ostali svi igrači na terenu i sasvim je sigurno da će zauvek pamtiti taj momenat.
Sa druge strane, Jokić će želeti da zaboravi utakmicu pošto je okončao sa 16 poena, 11 skokova i sedam asistencija, ispod svog standarda.
U timu Dalasa je dominirao Dončić sa 37 poena, devet skokova i tri asistencije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala