- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksandra na korak od glavnog žreba – Majami je čeka pet godina

© Foto : Teniski savez SrbijeAleksandra Krunić
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Aleksandra Krunić, srpska teniserka, plasirala se u finale kvalifikacije za masters u Majamiju pobedom nad Beloruskinjom Alijaksandrom Sasnovič rezultatom 6:1, 7:6. Za glavni žreb Aleksandra će se boriti protiv Bernande Pere, američke teniserke hrvatskog porekla.
Kada Aleksandra Krunić igra onako kako zna nije važno što je sa druge strane mreže daleko bolje rangirana protivnica. Srpska teniserka je trenutno 630. na svetu, dok je Beloruskinja 97. na VTA listi, ali ti brojevi su zaista manje važni jer Srpkinja bi bila daleko bolje rangirana da nije morala da pauzira.
U prvom setu bila je dominantna, protivnici nije dopustila nijednu brejk loptu, dok joj je sa druge strane oduzela dva servis gema.
U drugom setu Krunićeva je odmah na startu napravila brejk, ali je ovoga puta Sasnovič uspela da uzvrati i stigne do izjednačenja. Dve set lopte spasila je Aleksandra i uspela da se domogne taj-brejka, u kom je bila bolja.
Srpska teniserka poslednji put u glavnom žrebu Majamija igrala je 2019. godine, a da bi to uspela da ponovi pola decenije kasnije moraće da savlada Bernandu Peru, 78. teniserku sveta.
Masters u Majamiju održava se od 19. marta. Osim Aleksandre, od srpskih predstavnika mogli bi da vidimo Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Lasla Đerea ukoliko se oporavio od povrede, dok je Novak Đoković posle poraza u trećem kolu Indijan Velsa odlučio da propusti Majami.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Repriza finala u Indijan Velsu – Danil zna šta treba da radi: „Pokušaću da uđem u glavu Alkarasu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala