- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Repriza finala u Indijan Velsu – Danil zna šta treba da radi: „Pokušaću da uđem u glavu Alkarasu“

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Pet mečeva odigrali su Danil Medvedev i Karlos Alkaras jedan protiv drugog, ali finale u Indijan Velsu biće tek njihova druga borba za titulu i to na istom mestu na kom se dogodila prva. Prošle godine slavio je Španac, a ruski teniser ove godine želi da se osveti.
U svom najboljem izdanju prikazali su se Danil Medvedev i Karlos Alkaras i apsolutno su zasluženo stigli do finala,a šta će se u toj borbi za titulu dogoditi teško je i pretpostaviti.
Ono što Danil sigurno zna jeste da će probati da uđe u glavu svog protivnika kako se ne bi ponovilo prošlogodišnje finale.
„Gledao sam Karlosa. Odigrao je sjajno u drugom a posebno trećem setu. Sećam se šta se dogodilo prošle godine i moram da dam 100 odsto da bih imao šansu u finalu. Njemu ova podloga maksimalno odgovara, to je pokazao u polufinalu protiv Sinera. Pokušaću da mu uđem u glavu, igraću sa osnovne linije, udarati iz sve snage i nadam se da ću tako uspeti“, poručio je Medvedev.
Ruski teniser svestan je da u meču sa Špancem ne samo da nema prostora za greške, već mora da igra svoj najbolji tenis.
„Kao što sam već rekao, podloga mu maksimalno odgovara . Moraću da igram 11 od 10 ako želim da ga pobedim. Baš tako je bilo na US Openu kada sam ga poslednji put savladao. Nizak spor odskok mu daje vremena da se namesti za sledeći udarac. Vetar mu ne smeta jer loptica ne ide visoko i ne leti“, pojasnio je četvrti teniser sveta.
Tokom karijere Medvedev je osvojio 20 titula, od toga šest na mastersima hiljadu serije, a ono što je specifično za njegovu karijeru jeste da nikada nije odbranio trofej. Svi njegovi pehari osvojeni su na različitim mestima.
Pobedom u finalu došao bi do titule na sedmom različitom mastersu, a onda bi mu za punu kolekciju falili samo Monte Karlo i Rim.
Detalj 172. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Zvezdina „petarda“ na Marakani: Strašna partija crveno-belih za još veću prednost na tabeli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala