- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Parni valjak“ izvukao bod u „oranici“ u Lučanima: Bojić šokirao Partizan – Nikolić spasao

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Igor Duljaj
Trener Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno protiv Mladosti - 1:1 u meču 26. kola, a ono što je bilo u centru pažnje je očajan teren u Lučanima, koji je više podsećao na oranicu, nego na mesto na kom se igra jedan superligaški meč.
Bod manje i utakmicu više ima Partizan od večitog rivala.
Mučio se Partizan na gostovanju u Lučanima, a posao mu je dodatno otežao i katastrofalan teren. Posle praktično pet minuta fudbala stadion Mladosti pretvorio se praktično u njivu. Lopta se teško kretala, loše i čudno je odskakala, što je fudbalerima na terenu značajno otežavalo posao.
Spora i bezidejna igra Partizana u prvom poluvremenu, gde praktično i nije bilo većih šansi na obe strane, pa ne čudi što su mreže mirovale posle 45 minuta.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Joveljić opet pogodio i zaseo na vrh sa Suaresom – Mesi im gleda u leđa /video/
Golman beogradskog tima Aleksandar Jovanović je u 25. minutu pokazao da je fantastičan i da zaslužuje da se nada reprezentatvnim pozivu u budućnosti. Odbranio je udarac Veličkovića koji je izbio „jedan na jedan“ sa njim, ali je na kraju podignuta zaustavica zbog ofsajda. Ipak, odbrana je bila vrhunska i Jovanović zaslužuje sve pohvale.
U nastavku je pokušavao Partizan preko Zahida, Baždara, Severine i Goha, ali bezuspešno. I taman kada se očekivalo da će se na odmor otići rezultatom 0:0, u 44. minutu usledio je savršen centaršuta Varjačića s desne strane, a glavom je loptu u mrežu smestio Petar Bojić.
Kako je tim Igora Duljaja pretrpeo šokantan poraz u prethodnom kolu protiv Napretka na svom terenu, tako je bilo jasno da nema pravo na kiks u Lučanima.
U nastavku susreta malo je nedostajalo da Mladost u 51. minutu duplira prednost preko Ćirkovića koji je odlično šutirao s desne strane, a lopta je prozujala preko prečke Jovanovićevog gola.
Nizale su se prilike u tim trenucima. U 55. je izglednu priliku propustio Veličković, koji je lvom nogom sa šest-sedam metara šutirao pored Partizanovog gola.
Ubrzo zatim Duljaj je izvršio promenu, u igru je ušao Aldo Kalulu umesto Severine, prethodno su u svlačionici na poluvremenu ostali Baždar i Kastiljo, zamenili su ih Nemanja Nikolić i Bibras Natho.
Još jednu veliku priliku za Mladost nije iskoristio Patrik Frajder, a crno-beli šansu za izjednačenje propustili su u 78. minutu kada nije najbolje reagovao Nemanja Trifunović.
Posle niza propuštenih prilika Nemanja Nikolić u 85. minutu uspeo je da zatrese mrežu za 1:1. Varjačić je bio blizu toga da spreči pogodak, ali lopta je ovoga puta bila na strani crno-belih.
Pretili su fudbaleri Partizana u poslednjim minutima, vršili su pritisak, ali su se fudbaleri domaćeg tima branili i nisu dopustili da crno-beli odnesu pobedu.
Ovo je treći meč u nizu u kom Partizan ne uspeva da upiše pobedu. Posle remija sa Crvenom zvezdom usledilo je poraz od Napretka i potom novi remi sa timom iz Lučana.
Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Predsednik otkrio da Srbin odlazi – Atina ili Beograd sledeća stanica
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Nastavak turneje po Srbiji ili novo „bekstvo“ iz srpskog fudbala?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala