- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik otkrio da Srbin odlazi – Atina ili Beograd sledeća stanica

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICNemanja Maksimović
Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović napustiće na kraju sezone Hetafe za koji je odigrao preko 200 utakmica, to je potvrdio predsednik kluba iz predragađa Madrira Anhel Tores. Španski mediji pišu da je Atina naredna destinacija, a postoji mogućnost i da Crvena zvezda konačno realizuje svoju veliku želju.
Tokom prethodnih prelaznih rokova u javnosti se konstantno provlačila mogućnost da iskusni vezista Hetafea pojača šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije, ali se Maksimović nije oglašavao oko toga, pa je bilo jasno da je čitava priča daleko od realizacije.
Sada kada je predsednik Hetafea Anhtel Tores u razgovoru za španske medije jasno i glasno rekao da Maksa ide na kraju sezone, postoji mogućnost da se Zvezda uključi u trku da ga angažuje.
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Saša konačno probio led: „Neverovatan osećaj“
„Maksimović želi da se vrati u svoju zemlju ili u neku iz okruženja. Bilo mu je lepo kod nas. Dugi niz godina živi u Španiji, a mi smo mu zahvalni na učinku i tretmanu. Na kraju sezone mi ćemo se okrenuti reorganizaciji tima“, rekao je prvo čovek Hetafea.
To znači da će Maksimović koji je od 2018. godine član španskog prvoligaša biti slobodan u izboru nove sredine. Pominje se Srbija kao mogućnost, jasno je da bi to bila Crvena zvezda, dok grčki i španski mediji navode da je Atina realnija opcija.
To je indirektno čak najavio i predsednik Hetafea, jer su se grčki mediji pozvali na i njegovu izjavu.
„Maksa želi biti blizu svog rodnog kraja, zato je postigao dogovor sa Panatinaikosom“, navodno je izjavio prvi čovek kluba iz predgrađa Madrida.
Jasno je da će poslednju reč imati srpski reprezentativac, koji se ovoga puta nije našao na konačnom spisku selektora Dragana Stojkovića za prijateljske provere sa Rusijom (21. mart) i Kiprom (25. mart).
Maksimović je u Španiji igrao još za Valensiju, u koju je stigao iz Astane, osim toga branio je i boje Domžala.
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Nastavak turneje po Srbiji ili novo „bekstvo“ iz srpskog fudbala?
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Joveljić opet pogodio i zaseo na vrh sa Suaresom – Mesi im gleda u leđa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala