- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Joveljić opet pogodio i zaseo na vrh sa Suaresom – Mesi im gleda u leđa /video/

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONDejan Joveljić
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Povremeni srpski reprezentativac Dejan Joveljić ne prestaje da trese mreže u američkoj MLS ligi. Ovoga puta je bivši centarfor Crvene zvezde pogodio u remiju Los Anđeles Galaksija protiv Sent Luis Sitija – 3:3, što mu je četvrti gol u isto toliko mečeva nove sezone.
U fantastičnoj formi nalazi se Dejan Joveljić, koji je zahvaljujući pogotku već u trećem minutu susreta, za vođstvo Los Anđeles Galaksija, stigao do četvrtog gola ove sezone, čime je zaseo na vrh sa legendarnim Urugvajcem Luisom Suarecom koji ima identičan učinak.
Pomenutom dvojcu u leđa gleda argentinski superstart Lionel Mesi, koji u dresu Inter Majamija ima jedan gol manje od klupskog saigrača Suareca i Srbina.
Produžio je Joveljić golgeterski niz, a interesantno je da je u svakoj od dosadašnje utakmice MLS lige pogađao protivničku mrežu.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Micić i Pokuševski nisu sprečili poraz Šarlota /video/
Četiri od četiri ima Dejan, inače pasionirani ljubitelj šaha koji i te kako ima uspeha na crno-belim poljima, pa se u pauzi između utakmica i treninga ozbiljno posvetio šahu.
Joveljić je otvorio sezonu upravo protiv Mesijevog i Suarecovog Inter Majamija i bio je jedini strelac za svoj tim u remiju – 1:1.
Serija je nastavljena protiv San Hozea u trijumfu Galaksija na gostujućem terenu rezultatom 3:1. Joveljić je tada postigao gol i upisao asistenciju, pa je proglašen igračem utakmice. I protiv Nešvila je bivši napadač Crvene zvezde, Anderlehta i Ajntraht Frankfurta pogodio.
Sa odličnim partijama nastavio je u poslednjem meču tima iz Los Anđelesa, gde je Galaksi pred svojim navijačima remizirao sa Sent Luisom.
Domaće je u vođstvo doveo Joveljić posle 180 sekundi igre, da bi Ostrak izjednačio u 27. minutu, što je ujedno bio i rezultat kojim se otišlo na 15-minutnu pauzu.
U nastavku su viđena ukupno još četiri pogotka, po dva na obe strane. Bod Galaksiju „iščupao“ je Jošida u petom minutu sudijske nadoknade – 3:3.
Luis Suares i Joveljić dele prvo mesto na listi strelaca MLS lige sa po četiri gola, slede Mesi, Entoni, Kokaro, Čučo Enrnande i Kristijan Benteke sa po tri.
Tim iz „grada anđela“ nalazi se na deobi četvrte pozicije sa Sent Luisom i Sporting Kanzasom, sva tri tima imaju po šest bodova, dok prvoplasirana Minesota ima 10 bodova.
Interesantno, ali Dejan Joveljić nije se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za martovske prijateljske mečeve sa Rusijom (21. mart) i Kiprom (25. mart).
Matvej Safonov - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
Ko će braniti Rusiju od srpskog „trozupca“
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
SPORT
Lazar se diči što je odabrao Srbiju i otkriva: „Obećanje ocu – kraj karijere u Zvezdi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala