- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko će braniti Rusiju od srpskog „trozupca“

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaMatvej Safonov
Matvej Safonov - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Vitalij Kafanov, trener golmana ruske fudbalske reprezentacije, kaže da Matvej Safonov nije siguran za poziciju prvog golmana Rusije za predstojeće prijateljske utakmice sa Srbijom i Paragvajom.
Safonov je u prethodnom periodu bio primaran izbor ruskog selektora Valerija Karpina, ali nije izvesno da će tako biti i u narednom periodu, a na izbor će sasvim sigurno uticati i činjenica da Srbija ima briljantan napadački „trozubac“.
Radi se, naravno, o rekorderu Aleksandru Mitroviću, Dušanu Vlahoviću koji je dva meseca zaredom najbolji igrač Juventusa, ali i Luki Joviću koji je pronašao formu u italijanskom Milanu.
Odlični golman je član Krasnodara, ekipe koju je doskora vodio srpski trener Vladimir Ivić, a i koja je nedavno ispustila prvu poziciju na tabeli.
Tokom tri utakmice prolećnog dela sezone Krasnodar je izgubio dve utakmice, nema pobedu, a Kafanov kaže da ne može da gleda samo na te mečeve već veruje u celokupan učinak.
„Ne mogu da delim to. Odlično je počeo sezonu. Ovo je prvi put da igra konstantno i želim da tako i završi sezonu“.
Rusija na raspolaganju ima četvoricu čuvara mreže, pored Safonova tu su Andrej Lunjev koji brani za Karabag, Aleksandar Maksimenko iz moskovskog Spartaka i Jurij Lodigin, član grčkog Panatinaikosa.
„Da li će Safonov ostati prvi golman? Ne znam. Mogu samo da kažem da će najmanje dva golmana igrati tokom prijateljskih utakmica. Razgovaraćemo sa njima, videćemo koliko su opterećeni obavezama u prethodnom periodu. Obično razgovaramo o svemu, o tome ko je spreman da uđe sa klupe i slično...“, naveo je Kafanov.
U prethodnim mečevima Rusije branili su Safonov i Ilja Pomazun, član Urala koji nije pozvan za predstojeće duele.
„Moguće je da jedan golman odigra ceo jedan meč. Možda ćemo deliti na poluvremenima, ali naravno da ja želim da vidim na delu što više golmana, da damo svakome šansu da igra“, istakao je Kafanov.
Utakmica Srbije i Rusije je na programu 21. marta u Moskvi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala