- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željko o porazu koji nije smeo da se desi: „Pitam se šta dalje?“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Partizan je trojkom preko ruke u triler završnici pao u Beogradu pred Bajern Minhenom u meču 26. kola Evrolige (78:79), a trener Željko Obradović izjavio je da ne želi krivicu da svaljuje na igrače, već da je odgovornost isključivo njegova.
Poraz koji nije smeo da se desi, poraz u zao čas, kad mu vreme i mesto nije, tako bi najprostije mogao da se opiše gubitak koji su crno-beli dozvolili pred armijom svojih navijača, nakon što je Francisko na dve sekunde pre zvuka sirene pogodio trojku.
Ušao je Partizan u taj poslednji minut sa prednošću, činilo se kapitalnom, 78:84, ali je usledila serija od pet poena gostiju iz Nemačke za konačni i šokantni trijumf.
Obradović je poručio da je tražio od svojih košarkaša da naprave faul u tom poslednjem napadu, ali nisu ga čuli, ispoštovali...
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
SPORT
Holivud video Jokićev šou i „somborski dabl-dabl“
„Pozvao sam Kevina i rekao mu: 'Faul, faul, faul. Šta da radim, nisu napravili. Isto u BOlonji smo izgubili na sličan način. Neka bude i ovaj poraz na mene, ne želim da svaljujem utakmicu i krivicu na igrače“, bile su prve reči Željka Obradovića na odgovor krize u koju je zapao „parni valjak“ koji je nanizao pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima, a šest u prethodnih osam susreta.
Obradović je bio vidno razočaran zbog epilog pred krcatom Beogradskom arenom.
„I u Bolonji smo imali pobedu u rukama, ali nismo bili dovoljno pametni da je privedemo kraju, na način na koji smo želeli. Protiv Virtusa smo izgubili zbog naših grešaka, sada i protiv Bajerna. Da su igrači bili pod stresom ne bi imali prednost sve vreme. Tražio sam da se pravi faul, ali to se nije desilo. Isto sam tražio i u Bolonji na dva razlike. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače, moja je odgovornost“, ponovio je Željko.
Istakao je najtrofejniji evropski stručnjak da Partizan nije smeo da dozvoli Francisku da se digne i da pogodi šut za tri poena, u trenucima kada su crno-beli imali dva poena prednosti na dve sekunde pre kraja.
„Nismo prepoznali nekoliko dobrih situacija, a krivica je, ponavljam, moja. Kao trener i stručni štab dajemo sve od sebe. Naravno da se posle serije poraza zapitam šta dalje. Proveli smo nekoliko sati u dvorani posle Splita. Radili smo, analizirali. Šta dalje, dokle? To su pitanja koja sebi postavljam. Neke stvari nisu dobre, apsolutno nisu dobre. Sešću sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti. Navijači su napravili atmosferu kakvu su napravili, ali to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača“, zaključio je Obradović, aludirajući verovatno na događaj koji se dogodio posle poraza, kada su pojedini navijači dobacivali košarkašima Partizana: „Čiji grb nosite...“ i pokušali su da uđu na parket.
Partizan je trenutno na 11. poziciji Evrolige sa učinkom od 12 pobeda i čak 14 poraza, dok osmoplasirana Baskonija ima skor 14-12.
Crvena zvezda je 15. i večeras dočekuje Žalgiris, koji je jedno mesto ispod nje.
Frenk Kaminski - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Najbolniji poraz Partizana ove sezone – izgubljen dobijen meč!
Selektor šampionki Evrope Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Srpkinje poražene na startu kvalifikacija: Lavice napravile preokret – ali nisu mogle do pobede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala