- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinje poražene na startu kvalifikacija: Lavice napravile preokret – ali nisu mogle do pobede

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEK Selektor šampionki Evrope Marina Maljković
Selektor šampionki Evrope Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre od Nemačke rezultatom 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20).
Nisu dobro srpske košarkašice otvorile meč sa Nemicama koje su u dule ušle silovito. Nikako nije dolazio odgovor od strane Srpkinja, a pogotovo ostaje žal za prvom deonicom u kojoj su košarkašice Nemačke izgubile čak devet lopti.
Velika razlika ogledala se u defanzivnim skokovima, Nemačka je imala čak 11 u prvih deset minuta, a Srbija samo jedan.
Nije išlo Srpkinjama ni kada je reč o šutu za tri poena, pokušale su čak šest puta i ostale su na nuli.
Koliko god ni igra Nemica nije bila na zavidnom nivou, uvek je grešku više pravio srpski tim. Iako su na kratko uspele da smanje razliku ne jednocifrenu, to nije potrajalo dugo i na pauzu su košarkašice Nemačke otišle sa plus 15.
Usledilo je veliko buđenje hrabrih srpskih devojaka u trećoj četvrtini. Konačno su ulazile i trojke, ali što je jođ važnije viđena je bolja energja u odbrani.
Uvek borbene srpske košarkašice nošene energijom iz treće deonice nastavile su da dominiraju i u poslednjoj četvrtini, a onda su napravile i potpuno preokret i povele sa četiri poena prednosti.
Iako je momentum bio na strani Srpkinja, uspele su Nemice da ga ukradu i u završnici naprave seriju od 10:0 što je i presudilo meč.
Sabali je sa 19 poena, devet skokova i pet asistencija bila najbolja na meču, dok je Angela Dugalić bila najefikasnija u srpskom timu sa 13 poena i četiri skoka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala