- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka spasa za Milan i krupne reči trenera: „Igrač koji rešava utakmice“

© Tanjug / SpadaLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Luka Jović je potvrdio da se nalazi u vanserijskoj formi, jer je samo minut od ulaska na teren odlučio pobednika u Frosinoneu (3:2) za novu „trojku“ Milana. Srbin koji je vasrksao u poslednje vreme i ozbiljno se ponovo nameće selektoru Draganu Stojkoviću, dočekao je nove krupne reči od trenera Stefana Piolija.
Jović je nedavne povrede dvojice glavnih napadača „roso-nera“ Olivijea Žirua i Rafaela Leaa iskoristio maksimalno, ali se njihovom povratkom na teren ponovo preselio na klupu, s koje strpljivo vreba šansu.
Kad god mu Pioli da znak da „je vreme“ Jović kao svojevremeno u dresu Ajntrahta iz Frankfurta i Crvene zvezde uđe na teren i odradi posao – pronađe put do mreže.
Protiv Frosinenea mu je bilo potrebno oko šezdeset sekundi. Ušao je u 80. minutu, da bi već u sledećem napadu zadao konačan udarac domaćinu i bio luka spasa Milana.
„Jović je igrač koji odlučuje utakmice. Možda nema toliko minuta na terenu, ali maksimalno koristi vreme koje dobije. Uvek sam ga smatrao odličnim fudbalerom i svakoga dana mu dajem podstrek za dalji napredak“, izjavio je Pioli.
Luka kog nije bilo na prethodnim okupljanjima Orlova zbog pada forme, konačno je ponovo onaj pravi, i ukoliko tako nastavi, jasno je da će Piksi biti na mukama, s obzirom na to da su u fantastičnoj formi i Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Bolno priznanje Vlahovića o Srbiji u Kataru: „Nisam bio spreman“
Jović je pre Frosinonea pogodio protiv Udinezea za izjednačenje (2:2), da bi na kraju roso-neri stigli do tri boda u sudijskoj nadoknadi.
Pogađao je Jović u dva navrata protiv Salernitane u Kupu Itailje, bio je strelac i protiv Salernitane, pa je jasno da je ponovo željan lopte i fudbala i da podseća na onog Luku koji je nemilosrdno terorisao mreže i protivničke golmane u dresu Ajntrahta, posle čega ga je za 60 miliona evra kupio Real Madrid.
Jović je ove sezone za Milan u Seriji A postigao pet golova uz jednu asistenciju, što je i te kako zapažen rezultat kada se uzme u obzir minutaža koju ima ulaskom sa klupe.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Kraj najduže sage u istoriji fudbala – Mbape napušta Pariz
Obala Slonovače - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
„Slonovi“ imaju devet života – „Bafana Bafana“ slavi bivšeg vezistu Partizana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala