- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Slonovi“ imaju devet života – „Bafana Bafana“ slavi bivšeg vezistu Partizana

© AP Photo / Themba HadebeObala Slonovače
Obala Slonovače - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Poznati su polufinalni parovi Afričkog kupa nacija, pošto je Obala Slonovače slavila posle produžetaka i to s igračem manje protiv Malija rezultatom 2:1 (1:1 regularan tok), dok je Južna Afrika posle „nule“ u regularnih 90 i još 30 dodatnih minuta, nakon penal lutrije eliminisala Zelenortska Ostrva.
Dan ranije Nigerija je minimalnim rezultatom savladala Angolu, dok je Kongo, koji igra fantastičan fudbal i ruši sve pred sobom, relativno lako preko Mbembe, Vise i Masuakua izašao na kraj sa Gvinejom (3:1).
Prve dve karte za polufinale bile su „čekirane“ i ostala su još dva upražnjena mesta na KAN (Kup afričkih nacija). Za njih su se izborili domaćin završnog kontinentalnog turnira Obala Slonovače i Južna Afrika, popularna „Bafana, Bafana“.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Bogdan posle Lukinih 73 video Karijevih 60, ali se na kraju radovao /video/
Krenimo redom... Mali je imao sve u svojim rukama, krilni fudbaler Hala Adama Traore propustio je priliku da u 16. minutu donese prednost iz penala. Mreže su do poluvremena mirovale, s tim što su formalni gosti, inače domaćini turnira, ostali sa igračem manje na terenu, nakon što je u 43. minutu zbog dva žuta kartona Kosunu morao pre vremena „na hlađenje“.
Činilo se da je Mali pred velikim rezultatom i da će uspeti da materijalizuje igrača više u polju. I išlo se ka tome, Dorgeles Nene je pogodio u 71. minutu na asistenciju Samasekua, ali su onda „slonovi“ pokazali da poput mačke imaju devet života!
Pogodio je u 90. minutu Adiginra i četvrtfinalni dvoboj je otišao u produžetak.
Nošeni podrškom s tribina i neverovatnom motivacijom i borbenošću, izabranici selektora Emersea Fajea, za koje ovog puta nije zaigrao ofanzivac Crvene zvezde Žan Filip Kraso, uspeli su da prirede pravo malo čudo i da na isteku 122. minuta zatresu mrežu preko Dijakitea, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.
„Slonove“ s devet života tamo čeka Kongo, koji igra najlepši fudbal na Kupu afričkih nacija, dok će Južna Afrika ukrstiti sa favorizovanom Nigerijom.
„Bafana Bafana“ je do meča sa „super orlovima“ stigla posle nule od fudbala, ali boljeg izvođenja penala. Prosto je neverovatno da su fudbaleri Zelenortskih ostrva promašili čak tri prva penala, dok su izvođači Južne Afrike posle pogotka Mokoene, imali dva vezana promašaja.
Tešeira je pogodio za 1:1, da bi Mvala postigao pogodak, koji će, ispostaviće se biti dovoljan za odlazak na korak od velikog finala.
Tragičar je bio Patrik Andrade, bivši vezista Partizana, koji je promašio poslednji peti penal za Zelenortska Ostrva.
Reprezentacija Portugalije pred meč sa Španije  - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Profilisali se u Rusiji – odveli Iran u polufinale Azijskog kupa
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
I minut mu je dovoljan: Milan slavi Luku Jovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala