- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj najduže sage u istoriji fudbala – Mbape napušta Pariz

© Tanjug / ZORAN ZESTICKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Poslednjih nekoliko godina, apsolutno svaki prelazni rok – zimski i letnji Kilijan Mbape je bio „viđen“ kao novi fudbaler Reala, s tim što se to nije dogodilo. Ipak, sada se čini da je stvar rešena, jer francuski i svetski mediji bruje da je francuski superstar rešio da napusti Pariz i preseli se u Madrid.
„Le Parisien“ je prvi izvestio, tu je i „ESPN“ da je došao kraj ljubavi između Pari Sen Žermena i Kilijana Mbapea, koji bi na kraju sezone trebalo konačno da zaduži kraljevski beli dres.
Kakav bi to udarni trio bio – Mbape, Belingem i Vinisijus junior. Nalik onom trio-fantastiku što su činili Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Garet Bejl.
Interesantno je da će „sveci“ ostati praznih šaka i da neće dobiti ni evro na ime obeštećenja jer je Mbape pred istekom ugovora i ima pravo da izabere novu sredinu bez ikakvog obeštećenja Pari Sen Žermenu.
Prema informacijama koje su se pojavile u brojnim medijima, Mbape će po svoj prilici imati dvostruko manja primanja u Španiji u odnosu na platu u Parizu.
Jedan od bitnih elemenata koji se tiču samog transfera, odnosi se na to da Kilijan Mbape dobije „zeleno svetlo“ da predvodi Francusku na Olimpijskim igrama koje će na leto biti održane u Parizu.
PSŽ je već krenuo u realizaciju plana da pronađe adekvatnog naslednika za Kilijana, a izbor je pao na napadača Milana Rafaela Leaa.
Ipak, za sada nema zvanične potvrda da je pao dogovor između Real Madrida i Kilijana Mbapea, ali je jasno da se nešto konkretno dogodilo u odnosu na sve prethodne godine i prelazne rokove, jer brojni mediji bruje o tome da je čitava stvar gotova.
Mbape je u Pari Sen Žermen stigao iz Monaka 2018. godine i od tada je na 288 utakmica postigao čak 241 gol uz 105 asistencija.
Izrastao je u lidera „svetaca“ i reprezentacije Francuske, čiji je kapiten i postigao je 48 pogodaka na 75 utakmica.
Sa „trikolorima“ je osvojio titulu prvaka sveta u Rusiji, dok je u Kataru u finalu izgubio od Argentine. Osvojio je i Ligu nacija u sezoni 2020/21.
Obala Slonovače - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
„Slonovi“ imaju devet života – „Bafana Bafana“ slavi bivšeg vezistu Partizana
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
I minut mu je dovoljan: Milan slavi Luku Jovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala