- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lasla je ponovo oduševio Sankt Peterburg: „Lepo je vratiti se“

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković i Laslo Đere
Novak Đoković i Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, učestvovao je na egzibicionom turniru u Sankt Peterburgu, a tom prilikom posetio je i Ermitaž. Istakao je da je uživao u Rusiji, a tokom turnira govorio je i o Novaku Đokoviću za koga veruje da se neće zaustaviti posle ovako uspešne sezone.
Na revijalnom turniru u Rusiji Srbiju su predstavljali Laslo Đere, Dušan Lajović kao i Janko Tipsarević. Teniseri su bili podeljeni u dve grupe „Lavovi“ i „Sfinge“, a pobednici su bili predstavnici Lavova u čijem su timu bili Tipsarević i Đere.
Tokom turnira Laslo je govorio i o Novaku Đokoviću, za koga smatra da se neće skoro zaustaviti.
„Ne znam. Uradio je toliko neverovatnih stvari i dostignuća, oborio skoro sve rekorde, ne čini mi se da će skoro da se zaustavi. Njegovo telo je u sjajnoj formi. Kako to uspeva? Mislim da je to njegova tajna, sve što radi svakog dana daje mu sposobnost da bude na ovakvom nivou u njegovim godinama. Brine o svom telu, trenira i sve to utiče“, rekao je Đere o Đokoviću.
Tokom US Opena Đere je bio jedini teniser koji je Novaku uspeo da uzme set, zapravo dva i čini se da je srpski teniser tada odigrao najbolji meč u sezoni uprkos tome što je izgubio.
„Rekao bih da sam se malo umorio posle drugog seta a on je počeo da igra neverovatno. Igrao sam moj najbolji tenis u prva dva seta, ali je on podigao nivo od trećeg. Imao sam još neke dobre mečeve tokom sezone, ali to je bio moj najbolji. Posle nisam igrao na istom nivou, ali to zavisi i od suparnika. Protiv Novaka znate da morate da igrate apsolutno najbolji tenis“, prisetio se Đere.
Za narednu godinu Đere nema planove jer veruje da na taj način postiže bolje rezultate.
„U ovu sezonu nisam ušao sa velikim očekivanjima a ispalo je dobro. Zato nemam velika očekivanja ni za narednu. Ova godina je bila duga i teška, ali rekao bih da je bila i uspešna. Ostaviću je iza sebe sa pozitivnim vibracijama“, rekao je srpski teniser.
S obzirom da je turnir bio revijalnog karaktera Laslo je imao vremena da obiđe Sankt Peterburg.
„Lep je turnir, uživam. Drugi put ovde igram, bio sam i na ATP turniru. Poznajem mesto i uvek je lepo vratiti se. Navikli smo da igramo individualno, uvek je lepo igrati za tim. Uvek smo nervozni i pod tenzijom, a ovde je mnogo opuštenija atmosfera iako se takmičimo.Volim da pobeđujem, ali volim i da se zabavim. Da je regularan tunrir, garntujem da ne bih išao u muzej. Bio sam u Ermitažu, veoma je lepo bilo. Video sam Da Vinčijevo platno, fenomenalno je, kao i ostale slike i statue“, rekao je Đere.
Govorio je Laslo i o ruskom jeziku.
„Nešto razumem, ne mogu da govorim. Mogu dosta da čitam, to mi je lakše od slušanja“, zaključio je srpski teniser.
Na početku godine Đere je bio 70. teniser sveta, a sezonu je završio na 33. mestu.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
SPORT
„Mama, teško je, ali prelepo“ – od dečaka sa plastičnim reketom do Novakove podrške i titule
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
SPORT
Hamad je oborio rekord, a Francuz otkrio njegovo „najjače oružje“: „Nemoguće je...“
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Hamad „naterao“ Novaka da se oglasi i poručio: „Srećan sam što idem stopama Đokovića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala