- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad je oborio rekord, a Francuz otkrio njegovo „najjače oružje“: „Nemoguće je...“

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
Pratite nas
Srbija ima najboljeg tenisera sveta, a od subote uveče ima i zvanično najboljeg mladog tenisera sveta – Hamada Međedovića. Momak iz Novog Pazara osvojio je turnir nove generacije u Džedi, oborivši rekord sa čak 69 as udaraca.
U finalu u kom je razoružao 19-godišnjeg Francuza Artura Filsa, Hamad je odservirao neverovatnih 19 as udaraca, što je nateralo njegovog rivala da posle borbe u pet setova oda priznanje Hamadu.
„Imao si izuzetnu nedelju, ti serviraš bombe i nemoguće je riternirati. Ne znam šta radiš. Svaka čast. Svaka čast celom tvom timu, nadam se da ćete imati dobru godinu“, pokazao je mladi, talentovani Francuz da je veliki sportsmen i da ume da podnese poraz.
Hamad je u dvoboj sa Francuzom koji je 36. igrač planete ušao kao 110. reket sveta, što potvrđuje da je veliki talenat i da ga u narednoj sezoni, po svemu prikazanom u finišu 2023. godine, očekuje skok na ATP listi.
Podsetimo, finale nove generacije odigrano je u Džedi, a Hamad je posle preokreta i pet setova uspeo da dođe do trofeja preko Artura Filsa rezultatom 4:3, 1:4, 2:4, 4:3, 1:4 u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta.
Tako je Srbija ispisala istoriju, jer je posle Novaka Đokovića i osvojenog Završnog mastersa u Torinu i Hamad Međedović osvojio Završni masters za mlade tenisere.
Novopazarcu je trenutno trener selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki, dok mu finansijski oko karijere neretko pomaže Novak Đoković.
Sam Hamad je posle trijumfa i uspeha karijere poručio da mu je drago što bar na neki način ide stopama najvećeg svih vremena.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Hamad „naterao“ Novaka da se oglasi i poručio: „Srećan sam što idem stopama Đokovića“
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Velika pobeda! Srbija dobila najboljeg na svetu i u novoj generaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala