- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad „naterao“ Novaka da se oglasi i poručio: „Srećan sam što idem stopama Đokovića“

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Talentovani srpski teniser Hamad Međedović, koji je u Džedi poneo titulu najboljeg igrača nove generacije, poručio je posle najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri da je srećan što ide stopama najvećeg ikada – Novaka Đokovića, koji se oglasio i čestitao mu na trofeju.
Novak je u svom stilu, kada pobeđuje rivale s lakoćom uz poruku "idemoooo" što na kraju napiše na objektivu kamere, isto napisao na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama, uz šampionsku fotografiju Hamada Međedovića.
Preko sjajnog Francuza Artura Filsa i drame režirane u pet setova, uspeo je momak iz Novog Pazara kog trenira Viktor Troicki, a oko karijere mu finansijski pomaže Novak Đoković, da se domogne najvećeg trofeja koji može da osvoji jedan mladi teniser.
Mogao je Hamad i u četiri seta da reši pitanje pobednika u Džedi, ali kako je rekao, stegla se ruka zbog pritiska, ali je na kraju sve dobro prošlo...
„Bilo je jako teško, pokušao sam da se vratim posle četvrtog seta. Promenio sam odeću, u četvrtom setu sam bio loš, nisam igrao dobro bio sam stegnut. Ipak, na sreću sam uspeo da se oporavim da povratim mirnoću i da na kraju osvojim turnir“, bile su prve reči pobednika Hamada Međedovića.
Pre nego što je Hamad „pokorio“ Džedu, Novak Đoković je bio najbolji na Završnom mastersu u Torinu, pa je Srbija ispisala istoriju preko njih dvojice. Veliki uspeh za jednu malu, ali ponosnu zemlju. Svestan je toga i Hamad, koji se nakon trijumfa osvrnuo i na veličinu Novaka Đokovića.
„Zaista je sjanno, mnogo znači svima u Srbiji što je Novak osvojio Završni masters u Torinu, a ja sam osvojio „NextGen“, srećan sam da bar na neki način idem njegovim stopama. Ovo je zaista poseban osećaj, i dalje ne mogu da verujem. Diže mi samopouzdanje za narednu sezonu. Fils je sada sa razlogom u Top 40“, rekao je momak iz Novog Pazara koji je pre meča sa Francuzom bio 110. reket planete.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Velika pobeda! Srbija dobila najboljeg na svetu i u novoj generaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala