- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan „stotkom“ po Borcu, Zvezda preslišala Krku u Novom Mestu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige
Detalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde bili su ubedljivi u Novom Mestu protiv Krke, koju su pobedili - 90:67 u devetom kolu ABA lige. Najefikasniji akter susreta bio je Majk Tobi sa 16 poena, crveno-beli su tako sačuvali lidersku poziciju sa skorom osam pobeda uz jedan poraz, dok je Partizan upisao šestu pobedu i to nakon što je uništio Borac u Areni - 101:56.
Nije bilo drame u Novom Mestu. Zvezda je u ranoj fazi susreta u dvorani "Leon Štukelj" stigla do dvocifrene prednosti i do samog kraja je kontrolisala dešavanja na parketu.
Zvezda je meč otvorila serijom 11:0, a u tim trenucima blistali su Luka Mitrović i Nemanja Nedović.
Uvodnu deonicu izabranici Grka Janisa Sferopulosa rešili su u svoju korist rezultatom 26:13, da bi do odlaska na veliki odmor rezultat na semaforu bio 25:41.
Na krilima velike prednosti Zvezda je rutinski odradila drugo poluvreme protiv Krke i upisala je osmu pobedu u regionalnom takmičenju. Blistao je Majk Tobi sa 16 poena, imao je još tri skoka i jednu asistenciju. Podršku je imao od Džeola Bolomboja koji je brojao do 13, a imao je i šest skokova.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Jokić uputio krupne reči nasledniku: „Promeniće igru“
Odličnu partiju pružio je Stefan Lazarević sa 12 poena, isto toliko ubacio je i Marko Simonović, dvocifren je bio još Nemanja Nedović sa 11 poena.
S druge strane, u redovima Krke bolji od ostalih bio je Leon Stergar sa 15 poena, dvocifreni su bili još Kazins 11 i Škedelj sa 10 poena.
Posle Zvezda svoj meč odigrao je i Partizan koji je demonstrirao silu protiv Borca iz Čačka u "Beogradskoj areni". Blistao je Tristan Vukčević koji je susret završio sa 24 poena, imao je šest skokova i dve asistencije.
Crno-beli koji posle devet odigranih kola već imaju tri poraza u ABA ligi, rešili su od samog starta da ne dozvole da im se ponove neka prethodna iskustva.
Prvu četvrtinu četa Željka Obradovića dobila je rezultatom 24:16, da bi u naredne dve Partizan zatrpavao koš rivala i oba puta su ubacili po 31 poen, dok su primli 13, odnosno 14. Razlika je dostigla i preko 50 poena, a na kraju je susret završen rezultatom 101:56.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Srbin je doneo partizanski duh u Severnu Ameriku: „Fantastičan izbor, bravo za trenera!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala