- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je doneo partizanski duh u Severnu Ameriku: „Fantastičan izbor, bravo za trenera!“ /video/

© AP Photo / Nathan DenetteDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Darko Rajaković, srpski košarkaški trener koji vodi NBA ekipu Toronto Reptors, naveo je da ima posebnu muzičku podlogu za motivaciju svoje ekipe.
Rajaković, tek drugi trener van Amerike koji je postao šef stručnog štaba jednog NBA tima, ali i drugi Srbin posle Igora Kokoškova, stvorio je neverovatnu atmosferu u kanadskom klubu koji uprkos svim prognozama beleži solidne rezultate.
Rajaković ne samo da je uveo elemente prave, evropske košarke, već svoje igrače uči i pravim vrednostima.
„Pošto završimo sastanak sa igračima, pre nego što izađemo na teren, puštamo muziku po izboru trenera. Svako iz stručnog štaba izabere po dve pesme“, naveo je Rajaković.
Srpski trener kao jednu od pesama koje pušta igračima izabrao je numeru „Bela ćao“, italijansku narodnu pesmu iz 19. veka koja je postala simbol otpora tokom Drugog svetskog rata i svojevrsna himna partizanskog pokreta.
Rajaković je bliže pojasnio pesmu, rečima da je ona dobila popularnost u današnjem vremenu kroz seriju „La kasa de papel“, ali novinarki Lidzi Dan to nije bilo dovoljno dobro objašnjenje, pa je Darkov izbor nazivala „čudnim“.
„Može biti čudno za tebe jer ne znaš istoriju te pesme. To je emotivni poziv na akciju, na ustanak i borbu za ispravnu stvar, na motivisanje na izdizanje iznad sebe i borbu za državu, odnosno tim. Fantastičan izbor, bravo za trenera!“, naveo je navijač Toronta Dan Frimen.
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Svi problemi Partizanove odbrane /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala