- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić uputio krupne reči nasledniku: „Promeniće igru“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
Pratite nas
Nikola Jokić iz sezone u sezonu vodi glavnu reč širom američkih parketa, a susret Denvera i San Antonija obeležio je prvi dvoboj s njegovim naslednikom i prvim pikom NBA drafta Viktorom Vembanjamom. Srbin je izašao kao pobednik ovoga puta, pokazao je ko je glavni, ali je uputio niz komplimenata na račun gorostasnog Francuza.
Blistava budućnost nesumnjivo je pre 19-godišnjim i 227 centimetara visokim centrom San Antonio Sparsa, kog je „ludi Srbin“ Greg Popovič doveo i pokušaće od njega da napravi ono što je učinio sa Timom Dankanom.
Jokić je vodio žestoku bitku sa Vemnjanjamom, meč je završio sa 39 poena uz 11 skokova i devet asistencija, dok je s druge trane Viktor je upisao dabl-dabl sa 22 poena, 11 uhvaćenih lopti i dva dodavanja.
„Igra izuzetno čvrsto. Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Pravi neke sitne greške, ali je to u njegovom uzrastu potpuno normalno. Mislim da to što je konstantno okružen medijima, što ga prate na svakom koraku i posvećuju mu toliku pažnju, da to ne može puno da mu pomogne. Ali, navići se će se on već na to. Ima samo 19 godina i sigurno će promeniti igru, 100 odsto verujem u to“, rekao je Somborac koji je s Denverom prošle sezone osvojio istorijski prsten i proglašen je za MVP-ja finala.
Francuz je uz sjajan dabl-dabl učinak imao čak šest ukradenih lopti i četiri blokada, što je zaista impresivno za nekog ko igra ruki sezonu.
„Dosta sam naučio za ovo vreme. Trudim se da učim svakog dana, gledam snimke i trudim se da budem bolji. Meč sa Denverom i Jokićem je za mene jedno sjajno iskustvo, bilo bi mi draže da smo pobedili. Imaju jedan dobar i balansiran tim, jasno je zbog čega su osvojili titulu. Odlično se dopunjavaju na parketu, poznaju se dobro međusobno“, rekao je Viktor Vembanjama.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Detalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Partizan „stotkom“ po Borcu, Zvezda preslišala Krku u Novom Mestu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala