- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova kockica i teniski „tatatatirci“

© AP Photo / UnsplashNovak Đoković Holger Rune Torino
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Čuveno „Tatatira“ koje se još u prošlom veku čulo od još čuvenijeg „Branka Kockice“ (Branka Milićevića) dobilo je naslednika, ni manje ni više nego Novaka Đokkovića. Kao što je Branko Kockica vodio program za decu, okupljao ih, smišljao im kvizove, tako je i srpski as vodio kviz pred završni turnir u Torinu, a učesnici su bili njegovi rivali.
Sećate li se scena u kojima Branko Kockica okupi decu koja ga oduševljeno gledaju dok im postavlja pitanja? A sada zamislite Novaka Đokovića u toj ulozi.
Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Janik Siner, Andrej Rubljov, Saša Zverev i Holger Rune spremno su čekali da srpski as krene sa pitanja u kvizu, a on im je kao svaki ozbiljni voditelj objasnio pravila.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Tako mlad – a već se žali
„Momci igraćemo igru, objasniću vam pravila.Okrećemo točak osam puta, gde god se zaustavi daje nam temu za razgovor o igraču.Neke od njih su kvaliteti šampiona, neke su zabavnije. Svi glasamo za igrača za koga mislimo daje u toj kategoriji, a onda razgovaramo i dajemo finalni odgovor“, počeo je Novak.
A posle pravila usledila je zabava!
Prvo pitanje odnosilo se na to koji teniser najviše jede u restoranima za tenisera, a svi su jednoglasno odlučili da je to mladi Španac koji se i sam složio sa tom konstatacijom. Naredno zabavno pitanje bilo je o tome ko ima najbolji izlazak na teren, a onda su se svi setili Sinera i njegove „Guči“ torbe na Vimbldonu pa su se još jednom složili.
Spektakl je usledio kod pitanja za plakanje posle meča. Većina je glasala za Rubljova, ali Medvedev je odlučio da njegov glas ode Novaku.
„Daj čoveče, ja lomim rekete, ne plačem“, smejao se Novak.
Srpski as ipak nije pobedio u toj kategoriji, ali su se svi složili da je on teniser koji uvek odovoji najviše vremena da potpisuje autograme i u slučaju pobede i u slučaju poraza.
Nije morao Novak da pobedi ni u jednoj kategoriji, pobeda je bila sama njegova uloga u kvizu. Od najstarijeg rivala stariji je čak devet godina. Medvedev i Saša imaju 27, Novak 36 godina i u ovoj fazi karijere dominira ne samo nad njima, već i nad mlađima poput Rubljova, Cicicpas, Alkarasa, Sinera i Runea.
Dominacija proističe iz Novakovog pristupa koji je „očinski“ samo van terena, dok je na terenu samo ljuti rival, a to je dokazao i porukom na kraju kviza.
„Želim vam sve najbolje u ovoj igri, ali ne na terenu“.
Tatatatira!
Novak Đoković Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Izvinio se navijačima, zaradio rivalu najlakši novac ikada i napravio haos – šta to znači za Novaka?
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Od alternative do Novakove najveće pretnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala