- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izvinio se navijačima, zaradio rivalu najlakši novac ikada i napravio haos – šta to znači za Novaka?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Janik Siner
Novak Đoković Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Stefanos Cicipas, grčki teniser, predajom meča drugog kola Završnog turnira u Torinu Holgeru Runeu pomogao je mladom Dancu da zaradi najlakši novac ikada, dobio je zvižduke publici kojoj se potom i izvinio, ali je napravio i potpuni haos u kom sada Novak Đoković ima razmišljanje više.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
„Ludi Srbin“ radi to drugačije od ostatka Amerike
Posle svega tri gema Cicipas je predao, žaleći se na povredu leđa za koju je naveo da ga muči još sa turnira u Šangaju.
„Izvinjavam se navijačima koji su došli. Razočaran sam što nisam mogao da završim meč, a žao mi je i što neko drugi neće imati priliku da to uradi umesto mene“, naveo je Cicipas.
Razočaran nije mladi Rune, na terenu je proveo svega 17 minuta, zaradio je 390.000 evra, dobio 200 ATP poena, osvojio je 13 od 23 poena u meču, što znači 30.000 evra po poenu, odnosno 22.000 evra po minutu provedenom na terenu.
Umesto Cicipasa u nastavku će igrati Hubert Hurkač, ali samo protiv Đokovića i neće imati šanse za prolaz dalje.
Ipak, odustajanje Cicipasa i upisivanje pobede Runeu dovelo je do potpunog haosa u Zelenoj grupi u kojoj postoji više scenarija za prolaz igrača u polufinale, uoči duela Đokovića i Janika Sinera u utorak uveke.
Ako Đoković pobedi Sinera osvojiće Zelenu grupu i proći direktno u polufinale, a Italijan i Rune će u četvrtak igrati za drugo mesto u borbi za plasman u finale.
U slučaju da Siner pobedi Đokovića sa 2:0, on će otići direktno u polufinale, Rune bi mogao da mu se pridruži ako ga pobedi u četvrtak, a duel Đokovića i zamene za Cicipasa, Huberta Hurkača neće imati nikakav značaj.
Takav scenario znači da će Đoković navijati za Sinera protiv Runea i nadati se njegovoj pobedi kako bi prošao u polufinale.
Ako Siner pobedi Đokovića sa 2:1, onda će morati da pobedi Runea, a u slučaju da Đoković ne pobedi sa 2:0 protiv Hurkača biće mu dovoljan i jedan set za to.
Rune bi otišao u polufinale pobedom nad Sinerom od 2:0, ali će to moći i sa 2:1 ako Đoković dobije Sinera sa 2:0.
Ukoliko Siner pobedi Runea Đoković će u polufinale, a čak je u igri i procenat osvojenih gemova ako Rune dobije Sinera sa 2:1, a Đoković pobedi Hurkača sa 2:0.
Sve će biti daleko jasnije posle meča Đokovića i Sinera, u utorak od 21.00, koji ćete moći da pratite uz Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala