- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ radi to drugačije od ostatka Amerike

© AP Photo / Eric GayGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Greg Popovič, trener San Antonio Sparsa, poznat pod nadimku „ludi Srbin“, otkrio je na koji način igra i trenira prvi pik sa NBA drafta Viktor Vembanjama, koji je minulog leta stigao među Sparse.
Velika očekivanja američka i svetska javnost imaju od supertalentovanog francuskog gorostasa, od kog se očekuje da dominira NBA ligom u narednoj deceniji i duže.
Svestan je i „ludi Srbin“ kakvo čudo od igrača je dobio, a samim tim je prekaljeni stručnjak koji je vodio Sjedinjene Američke Države, zna da s takvim igračima mora drugačije.
Ne uklapaju se u šablone, već je neophodan poseban pristup kako bi se „oslobodila zver“ i kako bi kompletna ekipa profitirala. Verovatno bi ga dobar deo trenera iz Amerike ekspresno ubacio u sistem i u mašinu, što bi moglo da bude kontraproduktivno. Zato je Greg Popovič oprezan i opredelio se za potpuno drugačiji pristup od ostatka Amerike.
Miroslav Raduljica na meču sa Argentinom - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Srbin „vaskrsao“ za prekid agonije – i bekstvo partizanovca od „postera“ /video/
Američki mediji preneli su reči Grega Popoviča da San Antonio još nije primenio klasičan trening za Viktora Vembanjamu, već da je on dobio odrešene ruke da demonstrira slobodan stil, a sve to kako bi Greg mogao da mu pronađe najbolju ulogu u timu, da bi kasnije mogao da bude ubojito „oružje“ Sparsa.
Specijalni pristup primenjen je kako bi ekipa dobila optimalno korišćenje Viktora Vembanjame u izazovima koji se nižu u dugoj i napornoj NBA sezoni.
„Nedavno sam shvatio da mu se jedan blok sviđa više od drugog, a to je suprotno od onoga što biste pomislili. Zbog toga ga posmatramo već neko vreme i želimo da vidimo gde se on prirodno, najbolje oseća i ponaša“, izjavio je Greg Popovič.
Vembanjama koji je ima svega 19 godina i koji je visok 224 centimetra sa zastrašujućim rasponom ruku, u dosadanjšem delu svoje ruki sezone ima odlične brojke.
Prosečno postiže 19,4 poena, uz 8,4 skokova i 1,7 asistencija po utakmici.
Jasno je da je to tek početak da i da će Francuz koji je prethodno branio boje Metropolitansa 92 i Asvela, biti nerešiva enigma za protivnike.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Čović o incidentima u Zadru: „Velika sramota“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala