- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin „vaskrsao“ za prekid agonije – i bekstvo partizanovca od „postera“ /video/

© Foto : Fiba.basketballMiroslav Raduljica na meču sa Argentinom
Miroslav Raduljica na meču sa Argentinom - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Miroslav Raduljica koji se nije naigrao u Crvenoj zvezdi, blesnuo je u trijumfu Marusija nad Lavrijem u gostima rezultatom 93:88. Bila je to prva pobeda povratnika u prvu grčku ligu na strani posle čak 12 godina!
Srpski centar i nekadašnji reprezentativac Miroslav Raduljica ubacio je 18 poena za isto toliko minuta provedenih na parketu, šutirajući iz igre gotovo savršenih 8/9.
Izuzetno dramatičan rasplet imao je meč Lavri – Marusi, gde je domaći tim u finišu imao prednost 88:55, da bi do kraja usledila serija gostiju 8:0 za prekid agonije duge čak 12 godina!
Najefikasniji akter utakmice bio je Amerikanac Markus Tornton iz Lavrija sa 29 poena, uz dva skoka i isto toliko asistencija. S druge strane kod Marusija je bolji od ostalih bio Amerikanac Brisko sa 24 poena.
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Piksi o „srpskom biseru“ o kom bruji Nemačka: „Kao da čekamo ispred bolnice“
U trijumfu Marusija zaigrao je još jedan srpski košarkaš, a reč je o Marku Lukovića, koji je susret okončao sa pet poena, tri skoka i jednom asistencijom.
U Grčkoj je palo i zakucavanje sezone u dvoboju Aris – Panatinaikos, gde su „atinski zeleni“ predvođeni Turčinom Erginom Atamanom nastavili savršen niz u domaćem šampionatu i imaju učinak 6-0.
Ipak, potez utakmice i zakucavanje sezone u Evropi izveo je centar Arisa Kris Benkston.
Nešto što se zaista retko viđa na Starom kontinentu učinio je Amerikanac. Iz čeonog auta uhvatio je loptu koja mu je išla iza glave i jednom rukom je zakucao u obruč, dok se Matijas Lesor, nekadašnji košarkaš Partizana koji brani boje PAO, iskusno izmaknuo da ne bi završio na posteru.
Panatinaikos je na kraju slavio pobedu u Solunu rezultatom 75:65, ali će za pamćenje ostati monstruozno zakucavanje u režiji Amerikanca Benkstona.
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Čović o incidentima u Zadru: „Velika sramota“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala